Κουμπάρος ο Τεμπονέρας για την Δυτική Ελλάδα;

182

Μετά τις Εθνικές εκλογές ακολουθούν οι αυτοδιοικητικές. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναζητείται εδώ και πολύ καιρό ο αντίπαλος του Νεκτάριου Φαρμάκη, που φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την επανεκλογή του.

Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις όμως έφεραν μια σειρά από δεδομένα. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη επικράτησε κατά κράτος. Το ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ήδη τον εαυτό του εκτός Προεδρικού θώκου. Αυτό σημαίνει ότι οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ραγδαίες και ο αριστερός χώρος ίσως ανασυγκροτηθεί με νέα σχήματα. Στο ΠΑΣΟΚ σίγουρα δεν είναι ευχαριστημένοι από την δημοσκοπική καταγραφή τους, καθώς παρά την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνουν δυναμική ανόδου στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν διασπαστεί το ΣΥΡΙΖΑ εντός της Βουλής και όχι με την δυναμική Ανδρουλάκη.

Οι έριδες λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα είναι ο δεύτερος (γιατί ουσιαστικά αυτό είναι το διακύβευμα) πίσω από την ΝΔ του Μητσοτάκη, ίσως φέρουν αρνητικά αποτελέσματα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Στην Δυτική Ελλάδα ακούγεται ότι ο πρόσφατα δημοφιλής (λόγω ονόματος φυσικά και όχι γιατί έχει κάποια δείγματα γραφής) Τεμπονέρας, ίσως να είναι μια αποδεκτή υποψηφιότητα από όλο το κεντροαριστερό ακροατήριο. Το εάν μπορεί να χτυπήσει τον Φαρμάκη και τις κεντρικές πολιτικές ¨σκυλομαχίες¨ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ,  θα το δείξει η δυναμική και οι συσπειρώσεις.

Εμείς πολύ αμφιβάλλουμε με αυτά που βλέπουμε στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

ΧΒΜ