Εορτάσθηκε η  Ημέρα ΤΙΜΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ν. Αργολίδας

53

Εορτάσθηκε, χθες 11 Ιουνίου 2023, παράλληλα με την εορτή των Αγίων Πάντων η ημέρα των ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ. Παραθέτουμε την  ομιλία Προέδρου του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας κ. ΜΑΝΤΑ Μιχαήλ

“Κυρίες και Κύριοι Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Η Ημέρα των Αγίων Πάντων καθιερώθηκε από την πολιτεία να τιμώνται με Νόμο οι ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ των Σωμάτων Ασφαλείας που  σήμερα είμαστε εμείς και αύριο  εσείς για την συνολική προσφορά στην κοινωνία.

Η  σημερινή ημέρα έχει εορταστικό χαρακτήρα για τους Απόστρατους των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και για τον θεσμό της Αστυνομίας.

Μέσα στα πλαίσια ΤΙΜΗΣ  των Αποστράτων είναι μία κίνηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με την  υπ΄αριθ΄1821/22/2208607 από 24-10-2022 Διαταγή του που καθιέρωσε να παραδίδεται το στεφάνι στις Εθνικές Εορτές από Ένστολο Αστυνομικό προβάλλοντας το Σώμα αλλά και την ορθή εκπροσώπηση των Αποστράτων.

Αυτό μας τιμά ιδιαιτέρως.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι εκτός του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ΜΑΣ   ΤΙΜΑΤΕ  όλοι εσείς με τις παρουσίες σας,

 οι :  Βουλευτές, ο εκάστοτε Αντιπεριφερειάρχης, οι Δημοτικές Αρχές και με τις χορηγίες τους,  τα μέλη μας, οι συνταξιδιώτες   με τις παρουσίες σας  στις  εκδηλώσεις  και με τις συμμετοχές σας  στις  εκδρομές μας.  

Η εκτίμηση αυτή που δείχνεται εσείς για μας οφείλεται στο ότι εν ενεργεία Αστυνομικοί    κατά την διάρκεια της υπηρεσιακής τους καριέρας έχουν κατά περίπτωση βοηθήσει :

 σε  Πολέμους,  όταν αυτό ζητήθηκε από την Πατρίδα μας, κάποιοι δε από αυτούς σκοτώθηκαν και έμειναν στα βουνά της Ελλάδος, άταφοι  για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Στην ειρηνική περίοδο συνάδελφοι που  έχουν σκοτωθεί εν ώρα του καθήκοντος, ο δε  Σύνδεσμος εύχεται να μην υπάρξει άλλος άδικος θάνατος.

Εμείς σήμερα που είμαστε εδώ με υψηλά ιδανικά, που μας άφησαν ως παρακαταθήκη:  με σοβαρότητα, υπευθυνότητα,  συμπυκνωμένη γνώση και εμπειρία που διαθέτουμε, νοιαζόμαστε για την κοινωνία και προσφέρουμε ότι μπορούμε συμμετέχοντας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε διάφορους Συλλόγους.

Η ιδιομορφία του επαγγέλματός μας και στην Αποστρατεία μας, μας  κάνει να ενεργούμε ανάλογα σε κάθε τυχόν περίσταση προκύψει  λειτουργούντες ως δίαυλος επικοινωνίας του Σώματος με την κοινωνία.

Μετά από αυτά τα λίγα λόγια με πολλά νοήματα εσείς μας έχετε κρίνει και μας  τιμάτε κάτι που  σας ευχαριστούμε για αυτό.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την έμπρακτη διαχρονική και αδιάλειπτη ΤΙΜΗ που μας κάνει έχοντας  συνεργασία  σε Πανελλαδικό και Τοπικό Επίπεδο.

Ακόμη θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Κυβέρνηση η οποία υλοποίησε την Υπόσχεσή της περνώντας στο ΦΕΚ Αριθ. Φύλλου 2035 από 31-3-2023  την υπ΄ αριθ΄ 32515 απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την απόδοση Εισφοράς  άρθρου 102 Ν. 4387/2016.

Χθες  10 Ιουνίου 2023 με το υπ΄αριθ΄7435 έγγραφό της η Πανελλήνια  Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας μας ενημέρωσε ότι πιστώθηκε στον Τραπεζικό της Λογαριασμό χρηματικό ποσό για τα έτη 2018 και 2019 όπου ανάλογο χρηματικό ποσό θα πιστωθεί στους Συνδέσμους και Ενώσεις.

Ο Σύνδεσμός μας αυτό το χρηματικό ποσό θα το χρησιμοποιήσει για την ανάδειξη της ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Αστυνομικού θεσμού.

Συνάδελφοι σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το δύσκολο έργο και την  αποστολή που επιτελείται.

Ζούμε πολλές φορές τις αγωνίες σας κατά την πολύωρη ενασχόλησή μας στο γραφείο το οποίο  ευρίσκεται μέσα στην Διεύθυνση Αστυνομίας κάτι που μας κάνει ένα μαζί σας.

Σας ευχόμαστε καλή δύναμη στα καθήκοντα σας και θα  είμαστε πάντα δίπλα σας για ότι χρειαστείτε προς όφελος των πολιτών που υπηρετείτε.-“