Διήμερος παραμυθομαραθώνιος στο Ναύπλιο το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουνίου

35

Το Μεταπτυχιακό του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρουσιάζει τον Παραμυθομαραθώνιο το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 στις 11:30-14:00 & 17:30-21:00 και την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 στις 11:00 -13:30 στον Πολυχώρο Φουγάρο.
Στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στη Δια Βίου Μάθηση» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μεταπτυχιακοί/-ές φοιτητές/-τριες θα μας ταξιδέψουν σε κόσμους μακρινούς, φανταστικούς και αλλόκοτους. Τα 26 παραμύθια θα ζωντανέψουν επί σκηνής και θα μας ξυπνήσουν τη φαντασία οδηγώντας την στο κόσμο του παραμυθιού, όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Η καθημερινότητα είναι ιδιαίτερα απαιτητική και πιεστική, γεμάτη με αγωνίες και προβληματισμούς. Η ανάγκη όλων για αποσυμπίεση και περιπλάνηση σε κάτι φανταστικό, πέρα από τα όρια της πραγματικότητας είναι επιτακτική. Έτσι, τα παραμύθια έρχονται να μας προσφέρουν αυτό το ταξίδι μέσω του σημαινόμενου και του σημαίνοντος, σε ένα φανταστικό τόπο, όπου το πραγματικό και το συμβολικό απαντώνται.

Εποπτεία
Άλκηστις Κοντογιάννη
Ομότιμη Καθηγήτρια ΤΘΣ Παν/μίου Πελοποννήσου