Τα 5 Μουσεία του Δήμου Άργους Μυκηνών. Τι διεκδικεί ο Δήμος από την λειτουργία τους

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών, προωθεί για την επόμενη 5ετία της Δημοτικής Αρχής Καμπόσου, την πλήρη και αναβαθμισμένη λειτουργία των 5 Μουσείων του. Με τον τρόπο αυτό και την σύνδεσή τους με τους μοναδικούς Αρχαιολογικούς τόπους και μνημεία που βρίσκονται στην διοικητική του επικράτεια, θα αναδειχτεί σε πρωτεύοντα πόλο έλξης επισκεπτών. Ιδιαίτερα, εκείνων που ενδιαφέρονται να μελετήσουν τις 7 ιστορικές περιόδους άνθισης της περιοχής.

Το μοναδικό Βυζαντινό Μουσείο, στεγάζεται και λειτουργεί ήδη στα κτήρια των Στρατώνων Καποδίστρια. Η διαμόρφωση και ανακατασκευή του κέλυφους του Αρχαιολογικού Μουσείου οποίου ολοκληρώνεται εντός του 2024. Το Επιγραφικό Μουσείο οργανώνεται ήδη με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και θα φιλοξενεί σπάνια Επιγραφικά εκθέματα προερχόμενα από ανασκαφές στην πόλη του Άργους, θα λειτουργήσει και αυτό στα κτήρια των Στρατώνων Καποδίστρια. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης των Μυκηνών και το Λαογραφικό της Νέας Κίου, είναι ήδη σε λειτουργία. Όλα μαζί θα συναποτελέσουν βασικά στοιχεία πολιτιστικού πλούτου του Δήμου.

Η λειτουργία τους σε πλήρη ανάπτυξη αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο αναπτυξιακό πόρο για την ευρύτερη περιοχή και ήδη η Δημοτική Αρχή θέτει θέμα συμμετοχής στις εισπράξεις από την ροή επισκεπτών που θα υπάρχει.

Λίγα λόγια για το Επιγραφικό Μουσείο
Το Επιγραφικό Μουσείο Άργους, στην ανατολική πτέρυγα των Στρατώνων Καποδίστρια, θα στεγάσει τους 136 μοναδικούς χάλκινους ενεπίγραφους πίνακες, μέρος του αρχείου του θησαυρού της Παλλάδος, όπου φυλάσσονταν τα ιερά χρήματα της Ήρας. Τα ευρήματα αποτελούν μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες για την οικονομική ζωή του Άργους, τους δημοκρατικούς θεσμούς όπως και πλήθος άλλων λειτουργιών, από τα τέλη του 5ου αιώνα έως τα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ.. Στο Επιγραφικό Μουσείο θα εκτίθενται, επίσης, σημαντικές λίθινες επιγραφές από την ευρύτερη περιοχή του Άργους.
Χρήσιμη πληροφορία: Το κτήριο των Στρατώνων Καποδίστρια, χαρακτηρίστηκε το 1978 ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο Οικοδομήθηκε την περίοδο της Β΄ Ενετοκρατίας, πριν από το 1701 και είχε διάφορες χρήσεις- στρατώνας, νοσοκομείο, αγορά, ταχυδρομείο- πριν το αγοράσει ο Δήμος από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Ανακαινίσθηκε και διασώθηκε επί δημαρχίας Δημήτρη Παπανικολάου.

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η ANAVASIS COURIER, ζητά διανομέα. Απαραίτητη η Αγγλική γλώσσα. Επιθυμητή Προϋπηρεσία. EMAIL για αποστολή βιογραφικού:…

% μέρες πρίν

Με πρωταγωνιστή τον Αδρακτά το Δημ. Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών

Με πρωταγωνιστή τον αντιδήμαρχο Κων. Αδρακτά, που εισηγείται τα 7 από τα 8 προς συζήτηση…

% μέρες πρίν

Περιμένοντας την επιστροφή της Κασσάνδρας

της Θέκλας Μεταξά Πέρασαν χρόνοι χιλιάδες, και η Κασσάνδρα που είχε πιει άφθονο νερό της…

% μέρες πρίν

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ζητά Γραμματέα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας (ΙΣΑ) επιθυμεί να προσλάβει υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη, σε έμμισθη θέση,…

% μέρες πρίν