Σε κλίμα έντασης η συζήτηση για την καθοδική πορεία του λιμανιού

422

Σε διάσταση απόψεων κατέληξε η συζήτηση μεταξύ των επαγγελματιών στο λιμάνι Κατακόλου με τον Δήμαρχο Πύργου (απουσίαζε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου!!!).

Η συνάντηση αφορούσε τις επιπτώσεις που βιώνουν οι επιχειρηματίες, από την κάθοδο της επισκεψιμότητας καθώς και  τις γενικότερες ελλείψεις υπηρεσιών και εγκαταστάσεων (πολλές οι ελλείψεις και πρόσφατα έχει ανανήψει και το πρόβλημα της εκβάθυνσης) και επίσης για τους λόγους που οι τουρίστες δεν προωθούνται στη τοπική αγορά.

Ο Δήμαρχος Πύργου χαρακτηριστικά είπε μεταξύ άλλων «έλα μωρέ, δεν έγινε και τίποτα». Οι επαγγελματίες απεγνωσμένα του παρουσίαζαν την τραγική κατάσταση και ζητούσαν λύσεις (υπήρχαν και προτάσεις). Άλλωστε αυτοί είναι οι επενδυτές και αυτοί είναι που πληρώνουν το Δημοτικό Ταμείο.

Χαρακτηριστικά ακούστηκε ότι τοπική εφημερίδα έγραψε ότι υπάρχουν 300.000 ευρώ από τη προηγούμενη αρχή του Λιμενικού Ταμείου (εάν είχαν προβλεφθεί-εάν αφορούσαν μελέτες ή εργασίες ή και τα δύο, εάν είχαν συμβασιοποιηθεί κλπ, δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς εννοεί η εφημερίδα), με τον Δήμαρχο και τέως Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου να λέει δημόσια ότι «δεν γνωρίζει τίποτα περί αυτού». Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα θα φανεί στο μέλλον, εμείς δεν γνωρίζουμε.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο τοπικό site https://www.odigos.gr