Μαλτέζος εναντίον Γηροκομείου στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του

699

Κανονικά θα έπρεπε να μην ασχολείται κανείς με τον Γιάννη Μαλτέζο αλλά ο άνθρωπος είναι προκλητικός. Δεν φτάνει που χρησιμοποιεί την θέση του ως Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου (εκλέχθηκε με πρόταση Περιφερειάρχη) για να προβάλει την υποψηφιότητά του για το Δήμο Άργους Μυκηνών, αλλά κάνει και άλλα ακόμα χειρότερα πράγματα. Για παράδειγμα, γελοιοποιεί το θεσμικό κύρος της θέσης (όπου τον προώθησε ο Παν. Νίκας), διαγκωνιζόμενος και διαπληκτιζόμενος με υπαλλήλους ή άλλους αιρετούς μόνο και μόνο για να καταλάβει θέσεις ευνοϊκές στην απαθανάτιση του σωματότυπου και του προσώπου του.

Μαλτέζος Γιάννης

Δεν φτάνει που διακηρύσσει δημοσίως και από τηλεοράσεως ότι θα καταστρέψει την λίμνη και θα γκρεμίσει το γεφυράκι για να φέρει τα αυτοκίνητα και πάλι στον Άγιο Πέτρο αλλά προσπαθεί να εμποδίζει και εκσυγχρονιστικές κινήσεις καταξιωμένων Κοινωνικών Φορέων που δεν διοικούνται από ανθρώπους της εγκρίσεώς του.

Και για να μην γράφω θεωρητικά, να αναφέρω την τελευταία του ανακοίνωση όπου, αντί να προτείνει ιδέες και σχέδια για την βελτίωση της ζωής των Δημοτών και την ανάπτυξη του Δήμου καμαρώνει για την προσπάθεια παρεμπόδισης στον εκσυγχρονισμό του Καταστατικού του Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Ομίλου “Η Αγία Αικατερίνη”.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

«Σχετικά με τη γενική συνέλευση του Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Ομίλου «η Αγία Αικατερίνη», για τον οποίο ουδέποτε έως σήμερα οι «καταγγέλοντες» είχαν ενδιαφερθεί, κάποιος κακόπιστος θα έλεγε ότι ασχολούνται για ψηφοθηρικούς λόγους.

Εκλέγομαι και προσφέρω ως μέλος του Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Ομίλου «η Αγία Αικατερίνη» πέραν της δεκαετίας έχοντας θητεύσει και ως αντιπρόεδρος αυτού. Μία εκ των δράσεων του εν λόγω χριστιανικού φιλανθρωπικού σωματείου είναι και η λειτουργία του οίκου ευγηρίας. Προφανώς ορισμένοι δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί τους σκοπούς του σωματείου αλλά και πώς να εμπεδώσουν τους κοινωνικούς σκοπούς του ομίλου (και όχι τους πολιτικούς σκοπούς!!) αφού δεν μας είχαν τιμήσει ουδέποτε με την παρουσία τους ούτε καν στις τελευταίες εκλογές του Ιανουαρίου κατά τις οποίες εξελέγην νομίμως το νέο εν ενεργεία Διοικητικό Συμβούλιο. Η τροποποίηση του καταστατικού είναι επιβεβλημένη καθώς το ισχύον είναι παρωχημένο και απαιτείται η επικαιροποίηση του. Τους υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι κατά το παρελθόν έχουν θητεύσει και ως μέλη και ως πρόεδροι του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος, άτομα ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά τότε δεν είχαν προβάλει τα ίδια περί ακυρότητας επιχειρήματα ούτε είχαν δείξει το ίδιο ενδιαφέρον!! Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για το συγκεκριμένο θέμα μόνη αρμόδια να αποφανθεί είναι η Δικαιοσύνη και όχι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου γίνονται τόπος διαστρεβλωτικών και ψευδών ανακοινώσεων χάριν εντυπωσιασμού και άγρας ψήφων.

Τους καλώ λοιπόν να απευθυνθούν στην δικαιοσύνη για να δούμε εάν οι ισχυρισμοί τους είναι αληθείς (που δεν είναι!!!) και να σταματήσουν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο.

Στην μέχρι τώρα, λίγων μηνών, θητεία μου ως πρόεδρος, έχω παρουσιάσει θετικό έργο, που έχει βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους τροφίμους και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος του οποίου αυτοί και η παρέα τους  δεν στήριξαν με την ψήφο τους την τροποποίηση του καταστατικού, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα που ήταν 38 ΝΑΙ και 26 ΟΧΙ σπέρνοντας τον διχασμό μέσα στα μέλη.

Δεν πρόκειται να τους επιτρέψω να δημιουργήσουν πρόβλημα σε αυτόν τον όμιλο που τόσα χρόνια έχουν στηρίξει επιφανείς Αργείοι έχοντας αναπτύξει τεράστιο κοινωνικό έργο, μόνο και επειδή θέλουν με τον τρόπο αυτόν να αναδειχθούν.

Νικόλαος Γκαβούνος

Πρόεδρος Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Ομίλου «η Αγία Αικατερίνη»