ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ: «Ο Δήμος είμαι ΕΓΩ»

568

Αντιγράφω από την εφημερίδα της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ (τεύχος Μαρτίου 2023) ένα σχόλιο που αναφέρεται στον απερχόμενο δήμαρχο Ναυπλίου που είχε ως τίτλο «Αρχή ενός ανδρός;»

Διαβάζουμε τις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων στο Δήμο Ναυπλιέων και παρατηρούμε το εξής αξιομνημόνευτο. Ο απερχόμενος δήμαρχος, τα τελευταία χρόνια, δεν επέτρεψε στους αντιδημάρχους που διόρισε (με μισθό ή χωρίς μισθό) να ασκήσουν ουσιαστικές αρμοδιότητες επί των κορυφαίων θεμάτων του δήμου.

Τις αρμοδιότητες καθαριότητας, αποκομιδής απορριμμάτων, διαχείρισης θεμάτων σχετικών με τη μέριμνα αδέσποτων ζώων, τη λειτουργία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και την Πολεοδομία τις κράτησε για τον εαυτό του. Όπως επίσης σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος Αντιδημάρχου, τις αρμοδιότητές του ασκεί ο ίδιος ο Δ. Κωστούρος.

Πώς να το εξηγήσουμε; Δεν έχει αξιόλογους συνεργάτες και φοβάται πως δεν θα τα καταφέρουν; Δεν τους εμπιστεύεται; Θέλει να τα ελέγχει όλα ο ίδιος, νομίζοντας ότι έτσι, καρπούται προσωπικά τις συνεπακόλουθες μικροεξυπηρετήσεις;

Ότι και να ισχύει, οι Δημότες θα του πουν στις εκλογές ότι «η δικτατορία του ενός δεν ισχύει. Ήρθε η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ της συλλογικής δράσης»

Το επικροτώ από την πρώτη μέχρι την τελευταία λέξη. Συμπληρώνω μόνον ότι, μετά την υποχρεωτική από το νόμο παραίτηση του Γιάννη Μπούνου από τη θέση του Προέδρου του ΔΟΚΟΙΠΑΝ, στο νέο Δ.Σ, ο Δημήτρης Κωστούρος κράτησε και αυτή τη θέση του Προέδρου του ΔΟΚΟΙΠΑΝ για τον εαυτό του. Άρα ο τίτλος του σχολίου επαληθεύεται. Και ίσως, σε λίγο, να τον ακούμε να μας λέει «Ο Δήμος είμαι ΕΓΩ».

Νικηφόρος Λυκίδης