Εχθρική, Απειλητική, και Εκδικητική η συμπεριφορά Κωστούρου, αν εκλεγεί. Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου

193

Επισημαίνει « Ίχνη αλαζονείας και δείγματα αμετροέπειας» στις δηλώσεις της παράταξης “Ναύπλιο Επόμενη Μέρα” ο ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου και τονίζει ότι αν και «όλοι τον λένε «παιδί του Μανιάτη» ενώ τον χαρακτηρίζουν και «Πασόκο», εξέδωσε μια ανακοίνωση που μέχρι σήμερα, ούτε η πιο φανατική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας είχε αποτολμήσει».

Η σκληρή αλλά πλήρης επιχειρημάτων ανακοίνωση της οργάνωσης έχει ως εξής:

«Ο νικητής τα παίρνει όλα, λένε πολλοί και σε πάμπολλες περιπτώσεις δεν έχουν άδικο. Η αξία του ηττημένου, δίνει μεγαλύτερη αξία στο νικητή, απαντούν οι άλλοι και σίγουρα κι αυτοί έχουν ένα μεγάλο μέρος δίκιο.

Η ζωή όμως, έχει πάντα νίκες και ήττες. Και εκείνο που μετράει, είναι ο τρόπος που ο καθένας αποδέχεται την ήττα αλλά και ο τρόπος που ο νικητής συμπεριφέρεται μετά από μια μεγάλη νίκη. Και εδώ, τα τελευταία γεγονότα καταδεικνύουν συμπεριφορές και αναδεικνύουν χαρακτήρες.
Δεν χωράει αμφισβήτηση, τουλάχιστον μέχρι τώρα, η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες εκλογές. Ούτε και η μεγάλη εκλογική υποχώρηση της μέχρι πρότινος Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά 11,5 μονάδες περίπου. Όμως, οι παρατηρήσεις έρχονται να επισημάνουν ίχνη αλαζονείας και δείγματα αμετροέπειας.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων
υπέπεσε σε ένα μετεκλογικό ατόπημα. Επηρμένος από τη μεγάλη νίκη ενός κόμματος το οποίο φανερά τουλάχιστον, ουδέποτε υποστήριξε, αφού όλοι τον λένε «παιδί του Μανιάτη» ενώ τον χαρακτηρίζουν και «Πασόκο», εξέδωσε μια ανακοίνωση που μέχρι σήμερα, ούτε η πιο φανατική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας είχε αποτολμήσει. Προσφεύγοντας σε απίστευτους χαρακτηρισμούς, έλουσε όλους εκείνους που επέλεξαν να ψηφίσουν κάτι διαφορετικό από Νέα Δημοκρατία με φράσεις πεζοδρομίου. Ναι. Είναι αυτός που κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους ως «συκοφάντες» και «υβριστές», αλλά με οδυνηρή έκπληξη διαπιστώνουμε σήμερα ότι ο ίδιος καταφεύγει σε λέξεις όπως «Λαϊκιστές», «δημαγωγούς», «νάρκισσους», «τυχοδιώκτες», «λασπολόγους», «πολιτικά στελέχη παλαιάς κοπής που αναπαράγουν ΜΙΣΟΣ»!
Ταυτόχρονα, βαφτίζει τον εαυτό του ως απόλυτο εκπρόσωπο της σύγχρονης πολιτικής αντίληψης, απέναντι στον κραυγαλέο αντιπολιτευτικό, στείρο, καταγγελτικό λόγο μιας μικρής μειοψηφίας της εσωστρέφειας, του απομονωτισμού και της μιζέριας.!(Οι χαρακτηρισμοί δικοί του)
Κάνει πως δεν γνωρίζει ότι μέσα στην παράταξή του, υπάρχουν και ψηφοφόροι του από όλες τις παρατάξεις. Θα όφειλε λοιπόν, να σιωπήσει μπροστά στο εκλογικό αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών, αφού το δικαίωμα του κάθε πολίτη να επιλέγει την πολιτική που επιθυμεί, διατηρείται ευτυχώς ακόμη και δεν εξαρτάται από τα γούστα του κάθε Δημάρχου. Άλλωστε, δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, άτομα που συγκρούονται στις εθνικές εκλογές, στις Δημοτικές να συνυπάρχουν αρμονικά και να συνεργάζονται άψογα. Η απορία λοιπόν, γεννιέται αυτόματα και εύλογα. «Θα τολμούσε ποτέ να εκδώσει ανακοίνωση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, αν το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό γι αυτήν; Ή θα έτρεμε σαν το ψαράκι, μπροστά στους δυναμικούς δημοτικούς του συμβούλους, οι οποίοι τυχαίνει να πρόσκεινται στο σημερινό Κυβερνόν κόμμα;»
Ενδεχομένως ο στόχος της –ούτως ή άλλως κατάπτυστης- ανακοίνωσής του, μαρτυρά και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη συνέχειά του στο δημαρχιακό θώκο. Εχθρικός προς μια μερίδα ψηφοφόρων αντίθετου κόμματος, απειλητικός προς όσους δεν συμμορφωθούν, εκδικητικός προς όσους τον αντιπολιτεύονται. Είναι η γνωστή συμπεριφορά του, την οποία καταμαρτυρούν αρκετοί από όσους τον συναναστρέφονται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η παράταξη που κυβέρνησε για 4,5 χρόνια τη χώρα. Ήταν για άλλα 4 χρόνια Αξιωματική Αντιπολίτευση και προς το παρόν, παραμένει ως δεύτερο κόμμα. Ψηφίστηκε από πολλούς στην πατρίδα μας και αρκετοί στήριξαν πολλές ελπίδες σ’ αυτόν. Το αν πέτυχε ή απέτυχε, είναι ένα θέμα που αφορά τις επιλογές των πολιτών. Με ελεύθερη βούληση και απόλυτα σεβαστή απόφαση.
Έτσι ορίζει η Δημοκρατία.
Όπως, επιβάλλει και το ήθος των τοπικών αρχόντων να στέκονται διακριτικά απέναντι σε όποιο αποτέλεσμα. Δεν είναι εκπρόσωποι κομμάτων. Είναι Δημοτικοί άρχοντες, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, όπως διατυμπανίζουν. Αρκεί να το αποδεικνύουν και με τις πράξεις. Και ο δήμαρχος Ναυπλιέων, προσπαθεί καθημερινά να αποδείξει ακριβώς το αντίθετο.

Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ΟΜ Ναυπλίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»