Πόσο “πάει” το χαλίκι;

263

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στον Δήμο Πύργου, με αφορμή μια “συναλλαγή” Νομικού Προσώπου του Δήμου με μεγάλη πασίγνωστη εργολαβική εταιρία. Επίσης ερωτά και για την συνολική οικονομική κατάσταση του Νομικού Προσώπου τα τελευταία χρόνια, γιατί σύμφωνα με τις ενδείξεις λειτουργεί με ένα όλο και πιο αυξημένο χρέος….(ακολουθεί το δελτίο τύπου αυτούσιο) 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

ΘΕΜΑ:ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΛΙΚΙ; («Προφητική»; Ανάρτηση στις 19/4/2023)

Η ανωτέρω ανάρτηση-προειδοποίηση δεν στάθηκε ικανή για να εμποδίσει
αυτούς που διαχειρίζονται το δημοτικό χρήμα-περιουσία, ώστε να ξανασκεφτούν πριν προχωρήσουν στην υποθήκευση της περιουσίας των πολιτών, όπως αυτή την διαχειρίζεται η ΔΕΠ Α.Ε ΟΤΑ (Νταμάρι, λατομείο). Επίσημα πλέον με την απόφαση 5/2023 της ΔΕΠ Α.Ε ΟΤΑ υπάρχει σύναψη συνεργασίας με την γνωστή ΤΕΡΝΑ, κάτι για το οποίο ο ίδιος ο Δήμαρχος Πύργου έτρεξε να το φωνάξει στον κ. Πρωθυπουργό (στην επίσκεψή του), ως κατόρθωμα.

Όμως εμείς διαβάζουμε άλλα, τα οποία ο κ. Δήμαρχος Πύργου και ο
Προέδρος της Εταιρείας (Ν.Π.Ι.Δ.) ΔΕΠ Α.Ε ΟΤΑ πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να τα εξηγήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου και Άμεσα!!!

Διαβάζουμε για μεγάλες διαφοροποιήσεις στις τιμές, σε σχέση με τις τοπικές εργολαβικές εταιρίες.

Διαβάζουμε ότι η ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ έχει συνεχόμενο και αυξανόμενο παθητικό και κακώς υπάρχει ( οδηγείται σε πτώχευση;).

Διαβάζουμε ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται έναντι… (και ο Πρόεδρος;).
Διαβάζουμε ότι οι τοπικές εταιρίες προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη.
Το κορυφαίο όργανο του Δήμου είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και εάν η Παράταξη του Δημάρχου και οι συνεργαζόμενοι έχουν απαξιώσει το θεσμό.

Το ζήτημα είναι ΜΕΙΖΟΝ και επιβάλλεται η ΑΜΕΣΗ σύγκληση Δ.Σ, για να
δοθούν εξηγήσεις από την Διοίκηση της ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ αλλά και από τους καταγγέλλοντες εργολάβους που προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη.

Η παράταξή μας ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ – επειδή ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ –
υπογράφει ΠΡΩΤΗ το αίτημα για ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ την εν λόγω σύμβαση και καλεί και τις υπόλοιπες παρατάξεις (εκτός φυσικά των συνεργαζόμενων) να σταθούν στο ύψος τους. Ενώπιον και του Νόμου και των Δημοτών!

Επίσης θα πρέπει να πάρουν θέση ( έπρεπε, δηλαδή, ήδη να το έχουν κάνει), όσοι επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων θα ζητήσουν την ψήφο των πολιτών στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές. Δικαιοσύνη και Διαφάνεια παντού, όχι μόνο στα λόγια.

ΥΓ…Η “ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ…