Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του συνδετήριου δρόμου της Αργολίδας με την Ε.Ο Κορίνθου Τριπόλεως

52

Το πρωί της Παρασκευής 21ης Απριλίου 2023, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε με τον ανάδοχο την εργολαβική σύμβαση του σημαντικού οδικού έργο της σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7. Η σχετική τελετή έγινε στον κόμβο Αρχαίας Νεμέας στα Δερβενάκια, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Ως Περιφέρεια το μελετήσαμε και το δημοπρατήσαμε και αποτελεί τιμή ότι προσέρχεται ο πρωθυπουργός να παρευρεθεί στην υπογραφή της σύμβασης γι’ αυτό το έργο” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας, εκφράζοντας ταυτόχρονα ευχαριστίες στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον πρωθυπουργό για τις ταχείες διαδικασίες -“Ο δρόμος αυτός αποτελούσε αναγκαιότητα και πλέον γίνεται πράξη” τόνισε ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός δήλωσε με νόημα «να επαναλάβω για μία ακόμη μία φορά την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε συνολικά με την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

To εν λόγω έργο αφορά στην κατασκευή του τελευταίου συνδετήριου τμήματος, μήκους 7 χιλιομέτρων, της νέας επαρχιακής οδού ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων, η οποία θα συνδέσει το οδικό δίκτυο της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κορίνθου – Τριπόλεως).

Η μελέτη του έργου και η προώθηση της ένταξής του στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ελέγχεται για το γεγονός ότι παραβλέπει την σύνδεση της πόλης του Άργους δημιουργώντας αντικίνητρα ανάπτυξης του τουρισμού και του εμπορίου της περιοχής.

Στην υπογραφή της σύμβασης υπήρξε υποβαθμισμένη παρουσία της δημοτικής αρχής Άργους Μυκηνών, ως έκφραση δυσαρέσκειας των Αργείων για την απομόνωση της πρωτεύουσας του Δήμου από τα οφέλη αυτού του έργου.  Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό στις Μυκήνες, ως όφειλε