Σταυρούλα Γκουβίση: «Προεκλογικά δολώματα για ψάρεμα της ψήφου των γυναικών»

68
Σταυρούλα Γκουβίση

Απόσπασμα από άρθρο της υπ. βουλευτού του ΚΚΕ

«Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη του, απευθυνόμενος ιδιαίτερα στο γυναικείο κοινό, πρόβαλε ως επίτευγμα της κυβέρνησης της ΝΔ τη δωρεάν μαστογραφία, μόνο για τις γυναίκες 50-69 ετών, στα πλαίσια του προγράμματος “Φώφη Γεννηματά”.

 Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι παραπάνω από 100.000 γυναίκες έχουν κάνει προληπτική μαστογραφία με ένα μήνυμα στο κινητό τους που τους έλεγε το μήνυμα αυτό, ότι μπορούν να πάνε σε δημόσια ή σε ιδιωτική δομή να κάνουν μια προληπτική μαστογραφία.

“Ξέχασε”, όμως, να αναφέρει ότι από τους 323 μαστογράφους πανελλαδικά, μόλις οι 52 βρίσκονται σε δημόσιες δομές! Όλες οι υπόλοιπες γίνονται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Αντί να εξασφαλιστεί γενναία κρατική χρηματοδότηση για τη στελέχωση των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με το αναγκαίο μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων, και τον αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό, η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, διατηρεί υποβαθμισμένο το δίκτυο των Κέντρων Υγείας, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια. Γιατί κυριαρχεί η λογική του “κόστους” για το κράτος και του “οφέλους” για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς της Υγείας.

Στην περίπτωση που η εξέταση δείξει κάποιο εύρημα, μια γυναίκα είναι αναγκασμένη είτε να περιμένει μήνες στα υποστελεχωμένα εξειδικευμένα τμήματα των δημόσιων νοσοκομείων, είτε να καταφύγει -εφόσον έχει την οικονομική δυνατότητα- στα ιδιωτικά μεγαθήρια».

«Μέχρι τις 21 Μάη θα βγαίνουν όλο και περισσότερα “δολώματα” με στόχο η σκέψη, η δράση και η ψήφος των γυναικών να εγκλωβιστεί στα αντιλαϊκά σενάρια της επόμενης κυβέρνησης, όποια σύνθεση και χρώμα αν έχει», καταλήγει η Σταυρούλα Γκουβίση