Κύριε Πρόεδρε του Δικηγορικού Συλλόγου είναι πρέπον να σιωπάτε για τους Ευκαλύπτους της Αιγίου;

410

γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Με εξαίρεση τον υπ. Δήμαρχο Ναυπλιέων, Κώστα Μάκαρη, που αντέδρασε άμεσα, ολιστικά και καταλυτικά, συμβάλλοντας στην διακοπή της συνέχισης κοπής των Ευκαλύπτων της οδού Αιγίου, οι άλλες παρατάξεις δεν εμφανίσθηκαν, ούτε ακούσθηκαν, με δημόσια παρουσία τους (κινητοποίηση υποψηφίων, ανακοινώσεις προς τα ΜΜΕ, παρεμβάσεις προς τις υπηρεσίες κ.α.)

Για την ακρίβεια, η παράταξη του Κώστα Γκόνη ήταν παντελώς απούσα, όπως και η παράταξη του Δημ. Παπαδημόπουλου, ενώ η παράταξη του Δημ. Ορφανού εμφανίσθηκε με καθυστέρηση 36 ωρών βγάζοντας μια ανακοίνωση που «λίγοι την διάβασαν και ακόμα πιο λίγοι την κατάλαβαν». Η προσπάθεια κάποιων στελεχών του «Ανάπλι Εμπρός», έσωσε ίσως τα προσχήματα της ίδιας της κοινωνίας που πιάστηκε στον ύπνο και δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Ξεχωρίζει η επίμονη αγωνιστική παρουσία του δικηγόρου Κων. Σταθογιαννόπουλου που “έφαγε” το πρωινό της Τρίτης μεταξύ του τόπου του εγκλήματος, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Εισαγγελίας Ναυπλίου.

Η παράταξη του κ. Ορφανού περιορίσθηκε σε μια καθυστερημένη τυπική ανακοίνωση όπου ουσιαστικά υποβάθμιζε το θέμα σε μία επισήμανση: «Πώς γίνεται για τρεις ευκάλυπτους για το ίδιο έργο “Ανάπλαση οδού Αιγίου” να αποφασίζει το Δ.Σ. και για 47 δέντρα να μη γνωρίζει τίποτα το Δ.Σ.»;

Δικαίως λοιπόν, τίθεται το ερώτημα «Γιατί, κ. Ορφανέ, αυτή η χαλαρότητα και ο περιορισμός σε ένα ανούσιο και καθυστερημένο Δελτίο Τύπου». Ένα ερώτημα που έρχεται να προστεθεί σε ένα ακόμη σοβαρότερο. «Αφού στις δηλώσεις σας συνηθίζετε (κακώς) να προσθέτετε εμφαντικά και την ιδιότητά σας ως Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου (παραπλεύρως της ιδιότητας του υποψηφίου δημάρχου) γιατί δεν ενεργήσατε προς αποτροπή της οικολογικής κακότητας που επιδεικνύει η δημοτική αρχή Κωστούρου, ενεργοποιώντας τις δυνάμεις και το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου»;

Και γιατί δεν αξιοποιήσατε το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου για να κινητοποιήσετε άλλους Επιστημονικούς Συλλόγους (Ιατρικός, βλάπτεται η υγεία μας, Τεχνικό Επιμελητήριο, δημιουργούνται Περιβαλλοντικά προβλήματα, Εμπορικός, υποβαθμίζεται η εμπορικότητα της πόλης κ.α).

Δεν νομίζετε κ. Ορφανέ ότι αντί να αφήνετε χώρο στον απερχόμενο “δεντροφονιά”, όπως τον αποκαλούν εκατοντάδες δημότες, να εκδίδει ανακοινώσεις όπου με την αρχή της μισής αλήθειας μας εμφανίζεται ως «προστάτης του πρασίνου», θα έπρεπε να είχατε κινητοποιήσει (όπως ο Κων. Μάκαρης) και τους υποψηφίους σας, και τους Δικηγόρους και βεβαίως να είχατε κάνει τις δέουσες παραστάσεις προς την Δικαιοσύνη;

Αν δεν το νομίζετε, μας επιτρέπεται να κάνουμε διάφορες σκέψεις.

Αν πάλι το νομίζετε, ποτέ δεν είναι αργά να ασκήσετε την υποχρέωσή σας για προστασία του πρασίνου και των Ιστορικών στοιχείων της πόλης του Ναυπλίου.