Η υποψηφιότητα Ρ. Μπαρού καθιστά τον Κ. Μάκαρη πρωταγωνιστή ΚΑΙ στην πόλη του Ναυπλίου

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η χθεσινή δημοσιοποίηση της υποψηφιότητας του Ραφαήλ Μπαρού με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μάκαρη επέφερε αναμφίβολα ένα πολύ ισχυρό χτύπημα προς τους άλλους διεκδικητές της δημαρχίας του Δήμου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρο και Δημήτρη Ορφανό.

Ο απερχόμενος δήμαρχος αισθάνθηκε σίγουρα “κρυάδα στη ραχοκοκαλιά του” αναλογιζόμενος πως «μερικές εκατοντάδες ψήφοι μετακινούνται και πάνε πακέτο στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ». Η αναγγελία και μόνον της υποψηφιότητας Μπαρού αποδόμησε το αφήγημα των λιγοστών πιστών του, για εκλογή από την πρώτη Κυριακή, και κατέστησε υποχρεωτική την εκλογή Δημάρχου με την ψήφο της δεύτερης Κυριακής.

Ο έτερος διεκδικητής, Δημήτρης Ορφανός, θα ένιωσε το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια του καθώς συνειδητοποίησε πως έχασε την διαλαλούμενη πρωτοκαθεδρία ψήφων στην πόλη του Ναυπλίου. Η υποψηφιότητα Μπαρού (τέσσερις γενιές Ναυπλιώτης) ανέτρεψε τον μύθο αυτής της υπεροχής.

Και βέβαια, το ταρακούνημα το ένιωσαν και οι άλλοι δύο υποψήφιοι Δημ. Παπαδημόπουλος και Κώστας Γκόνης καθώς, ο Ραφαήλ Μπαρου χάρις στους αγώνες του υπέρ των εργαζομένων (με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίας Ερμιονίδας) έχει σημαντικό πέρασμα και σε μεγάλες ομάδες αριστερών ψηφοφόρων, στα χωριά του Δήμου Ναυπλιέων, δημιουργώντας απώλειες που τους έγιναν άμεσα αισθητές.

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Ραφαήλ Μπαρού «έσφαξε με το γάντι» τον απερχόμενο Δημήτρη Κωστούρο. Γράφει, «Αν δεν υπήρχε η Ιστορική, αισθητική, λειτουργική, τουριστική και κυρίως παραγωγική “αντοχή των υλικών” της μοναδικής μας Πόλης, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για όλους τους κατοίκους της περιοχής μας.
Η πόλη μας όμως είναι δυνατή και αντέχει ακόμη και την αποτυχημένη δράση κακών ή μέτριων Δημοτικών Αρχόντων».

Στην ίδια ανακοίνωση εξηγεί γιατί επέλεξε να υποστηρίξει την εκλογή του Κωνσταντίνου Μάκαρη, ως Δήμαρχο του Δήμου Ναυπλιέων για τα επόμενα 5 χρόνια, εντασσόμενος στο ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ. «Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής και αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα, περισσότερα από κάθε άλλον υποψήφιο, που έχω γνωρίσει στον τοπικό δημόσιο βίο μου» δηλώνει και υπογράφει.

Όμως, η πιο σπουδαία φράση στην αναγγελία υποψηφιότητας Μπαρού ήταν ένα μήνυμα 12 λέξεων, που επαναλαμβάνουν όλο και περισσότεροι Ναυπλιείς: «Ήλθε η ώρα ο Δήμος Ναυπλιέων να απαλλαγεί από την
γραφειοκρατική μετριότητα».

Το ψηφοδέλτιο του Κωνσταντίνου Μάκαρη, μετά και την αναγγελία υποψηφιότητας του Ραφαήλ Μπαρού, περνάει σε ένα άλλο επίπεδο αγωνιστικής διεκδίκησης. Αυτό της αξιοποίησης “του στρατού” των 125 υποψηφίων που έχει ήδη ανακοινώσει. Μια αξιοποίησης που θα έχει ως αποστολή την διάδοση του των αρχών και του επί μέρους προγράμματος του συνδυασμού που, όπως όλα δείχνουν, θα διοικήσει και θα οδηγήσει το Δήμο Ναυπλιέων στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν