Η ανθρωπογεωγραφία του κόσμου που υποδέχθηκαν τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Ναύπλιον

Γράφει ο Πολυδωρος Ιππ. Δάκογλου

Από τους 5 υποψήφιους Δημάρχους που διεκδικούν να διοικήσουν και να εκπροσωπούν τον Δήμο Ναυπλιέων, οι κ.κ. Ορφανός, Παπαδημόπουλος και Γκόνης απουσίασαν από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην πρώτη πρωτεύουσα της νεώτερης Ελλάδος. Ως δικαιολογία που αναφέρουν οι επιτελείς τους είναι πως «Ήταν μια προεκλογική συγκέντρωση κομματικών οπαδών».

Να τους θυμίσω ότι ο Δημήτρης Κωστούρος δεν υπήρξε ούτε και είναι κομματικός οπαδός της Νέας Δημοκρατίας, πλην όμως παρέστη -και σωστά έπραξε-. Να εκφράσω δε την άποψη ότι η απουσία των τριών από τους διεκδικητές ερμηνεύεται από πολλούς ως πολιτική πράξη με σκοπό την αποδοκιμασία του Κυρ. Μητσοτάκη.

Τον Κυρ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν στο λιμάνι, μπροστά στο Napoli di Romania, 200 περίπου άνθρωποι. Από αυτούς οι 10 ήταν άνθρωποι της συνοδείας του. Άλλοι 10 ήταν οι τοπικοί δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και εικονολήπτες. Περίπου 20 ήταν οι παράγοντες της Περιφέρειας. Πάνω κάτω 40 ήταν τα κομματικά στελέχη που είχαν προσέλθει από Ερμιονίδα, Επίδαυρο και Άργος. Καμιά 20αριά ήταν σύμβουλοι και συνεργάτες του δημάρχου Ναυπλιέων. Λίγο περισσότεροι από τους 40 ήταν «οι ανεξάρτητοι – μεμονωμένοι» και υπήρχε τέλος μια συμπαγής ομάδα 50-60 περίπου υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που πλαισίωναν τον υπ. Δήμαρχο Κώστα Μάκαρη.

Η κομματική προτίμηση ενός υποψήφιου δημάρχου δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη και την κομματικοποίηση του συνδυασμού του, ο οποίος οφείλει να είναι ακομμάτιστος.

Αντιθέτως, η διεκδίκηση της ευθύνης διοίκησης και εκπροσώπησης του δήμου σου απαιτεί να έχεις, με τους φορείς τη Κεντρικής Εξουσίας σχέσεις, γνωριμίας, εκτίμησης και διεκδίκησης.

Ο Κώστας Μάκαρης, κέρδισε την παράσταση, την Παρασκευή, προσδίδοντας μαζικότητα στην υποδοχή Μητσοτάκη.

Το πέτυχε χωρίς να κάνει κομματικές δηλώσεις, διαφυλάσσοντας το ακομμάτιστο του συνδυασμού του. Απέδειξε ότι μπορεί να διαχωρίζει την προσωπική πολιτική του επιλογή από την δεοντολογία της παράταξης της οποίας ηγείται. Προκάλεσε με την μαζική παρουσία των υποψηφίων του ψυχολογικά ρήγματα στην παράταξη Ορφανού και στην παράταξη Κωστούρου. Επιβεβαίωσε ότι διαθέτει την πιο μεγάλη και συμπαγή ομάδα υποψηφίων και ότι -εν τέλει- ορθώς έχει διαμορφωθεί η άποψη ότι θα είναι κατ’ αξίαν ο επόμενος Δήμαρχος που θα εκπροσωπεί τον Δήμο και τα συμφέροντα των Ναυπλιέων.

Κλείνοντας την περιγραφή αυτή, που ο καθένας μπορεί να επαληθεύσει βλέποντας VIDEO και φωτογραφίας από την συγκέντρωση στο Napoli di Romania, (παρά τον -κατ’ εντολήν- αποκλεισμό Μάκαρη από τα συστημικά Ηλεκτρονικά Μέσα της περιοχής) να επισημάνω το εξής:

Μέχρι σήμερα, κανένας υποψήφιος Δήμαρχος δεν έχει επιχειρήσει δημόσιες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις πλην της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του υπ. Δημάρχου Κωνσταντίνου Μάκαρη που δείχνει να μη φοβάται τον κόσμο αλλά, αντιθέτως να επιδιώκει την συνεχή ζύμωση με την Κοινωνία.

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Υγεία στην Ηλεία. Από εγκαίνια πάμε καλά….

γράφει ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος Έγινε λέει ανακαίνιση της Παιδιατρικής μονάδας στο Νοσοκομείο Κρεστένων. Και επειδή…

% μέρες πρίν

Για μια Ευρώπη των εθνών

 Γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ευρύτερα γνωστή στο κοινό ως «Κομισιόν») αποτελείται από…

% μέρες πρίν

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν