Δικοί μας και “δικοί μας”

158

Με τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Αθηνών, ένα συστημικό κόμμα, από αυτά που εισπράττουν παχυλές κρατικές επιδοτήσεις υποχρεούται να καταβάλει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις σε 15 εργαζόμενες, υπαλλήλους γραφείου που απέλυσε το 2016 επειδή ζήτησαν τους καθυστερούμενους μισθούς τους. Οι 15 εργαζόμενες είχαν προσληφθεί γιατί ήταν  μέλη του κόμματος, και εργάζονταν με καθεστώς αδήλωτης εργασίας από το 2009.

Οι εργαζόμενες πληρώνονταν «μαύρα» με το ποσό των 250 ευρώ για εργασία που ξεπερνούσε καθημερινά τις 9 ώρες και δεν τους καταβάλλονταν ούτε εργοδοτικές εισφορές.

Την ίδια στιγμή, άλλη εργαζόμενη, βασική και στενή συνεργάτης κορυφαίου υπουργού (αμοιβόμενη), που είχε μάλιστα διατελέσει και υποψηφία βουλευτής, υπέγραψε σύμβαση παροχής υπηρεσιών (με κρατική εταιρεία) διάρκειας 5 ετών με αμοιβή 60.000 ευρώ το χρόνο.

Δεν θα σας πω το κόμμα. Θα σας πω όμως ότι χρωστά σε τράπεζες περισσότερα από 300.000.000 ευρώ (τα 100.000.000 δημιουργήθηκαν την τελευταία 4ετία) και παρ’ όλα αυτά δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα λειτουργίας.

Ούτε καν κατηγορούνται τα στελέχη του ως εγκληματική οργάνωση με σκοπό την καταδολίευση του τραπεζικού συστήματος, τον εκμαυλισμό των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και την καταλήστευση των ψήφων του Λαού των Ελλήνων, με επιβαρυντική περίπτωση την ενδεχόμενη προδοσία εθνικών συμφερόντων (Αιγαίο, Κρητικό πέλαγος, Κύπρος, Ιόνιο, Σκοπιανό, κ.α).

Α.ΛΗΘΙΝΟΣ