Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού και Λαϊκή Συσπείρωση για Ανάπλαση της Σέκερη, την Καθαριότητα και το Σχέδιο Πόλης

103

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού της οποίας ηγείτο η Πρόεδρος Μάνια Δεδέα.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και τα γενικά ζητήματα του τοπικού διαμερίσματος του Τολού ως τουριστικού προορισμού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση:

«Τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την Ανάπλαση της οδού Σέκερη έχουν επείγοντα και πρωτεύοντα χαρακτήρα.
Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα έναρξης – περαίωσης των εργασιών με τα προ απαιτούμενα έργα.
Οι προεκλογικές σκοπιμότητες της δημοτικής αρχής Κωστούρου έχουν οδηγήσει τους επαγγελματίες του Τολού σε απόγνωση, με το ενδεχόμενο μη έγκαιρης ολοκλήρωσης του έργου.
Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Τολού βρίσκονται αντιμέτωποι με τις εργασίες που πραγματοποιούνται στην περιοχή. Οι συχνές διακοπές στην υδροδότηση, η καθημερινή δυσκολία στη μετακίνηση, οι διακοπές ρεύματος, η σκόνη και η λάσπη αποτελούν «μαρτύριο» για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής.

ΤΟΛΟ: Βομβαρδισμένο τοπίο.

Με επιστολή προς την τεχνική υπηρεσία του Δήμου στις 22-2-23 τα μέλη του Επαγγελματικού Συλλόγου Τολού έθεσαν ερωτήματα που αφορούν στην καθυστέρηση έναρξης των εργασιών και στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου. Μέχρι τη συνάντησή μας δεν είχαν απαντηθεί τα ερωτήματα».

Η Δημοτική Παράταξη ζητά την άμεση αντιμετώπιση του θέματος και προτείνει:
● Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα έργα να ολοκληρωθούν έγκαιρα για να μην οδηγηθεί μια ολόκληρη τουριστική περιοχή στην καταστροφή.
● Να τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα των αναδόχων χωρίς παρατάσεις.
● Να απαλλαχθούν όλοι οι θιγόμενοι από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών για το διάστημα που διαρκεί το έργο της ανάπλασης.
Άλλα θέματα που αναδείχθηκαν ήταν:
* Σχέδιο πόλης – οδοσήμανση – θέσεις πάρκινγκ
Η μη εφαρμογή του σχεδίου πόλης, η άναρχη δόμηση, χωρίς υποδομές και οργάνωση έχουν οδηγήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις σε αδιέξοδο. Πολλές κατασκευές όπως οικίες, κτίρια, παίρνουν άδεια χωρίς να προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες (πράξεις αναλογισμού, προσκυρώσεις, διάνοιξη δρόμων κοκ), με αποτέλεσμα, δρόμοι αδιάβατοι, χωρίς ρυμοτομία, χωρίς οδοσήμανση, χωρίς θέσεις πάρκινγκ να δημιουργούν ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη.
* Καθαριότητα
Οι κάτοικοι παραπονιούνται για ελλιπή καθαριότητα (έλλειψη κάδων, απουσία οδοκαθαριστών) και προτείνουν η περισυλλογή των απορριμμάτων ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες να είναι σε συχνότερα χρονικά διαστήματα αφού και οι ανάγκες κατά την τουριστική περίοδο είναι μεγαλύτερες.
* Διάβρωση των ακτών
Το φαινόμενο έχει προχωρήσει, είναι πολύ σοβαρό και έχει ως συνέπεια τη μείωση του πλάτους των παραλιών, την ένταση πλημμυρικών φαινομένων, τη μείωση χώρου αναψυχής και τουρισμού, την καταστροφή θαλάσσιων οικοσυστημάτων και τον κίνδυνο καταστροφής υποδομών, κοινωφελών δικτύων ύδρευσης και περιουσιών των κατοίκων.