Ν. Κοροβέσης: “ Η Ολυμπιακή γη ταξιδεύει παντού με τα “φτερά” της πολυεθνικής άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ 2023”

49

Στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας, άρχισαν να καταφτάνουν από την Παρασκευή όλα τα πληρώματα των ξένων χωρών που θα συμμετέχουν από την Δευτέρα 24 Απριλίου έως και τις 4 Μαΐου, στην διεξαγωγή της μεγάλης πολυεθνικής Άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ 2023 στο πλαίσιο των διεθνών δραστηριοτήτων που έχει οργανώσει και συντονίζει το ΓΕΕΘΑ.

Την Παρασκευή λειτούργησε για πρώτη μέρα στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας και το τουριστικό περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Περιφέρειάς μας, κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητή του ΚΕΑΤ, εφοδιασμένο με πληροφοριακό υλικό έντυπο και ψηφιακό το οποίο διανέμεται στους πιλότους και τα πληρώματα, με στόχο να έχουν μια ευχάριστη διαμονή στην Ηλεία και να ενημερωθούν για την επίσκεψή τους στα αξιοθέατα, τα μνημεία και τις ομορφιές της Ηλείας.

Στο τουριστικό περίπτερο της ΠΔΕ βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης που ανέλαβε μαζί με τους συνεργάτες του, να στήσουν το τουριστικό περίπτερο και να φροντίσουν έτσι ώστε να είναι πλήρως εφοδιασμένο με το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό. Μάλιστα οι αποστολές όλων των χωρών που κατέφτασαν στην Ανδραβίδα, πάνω από 250 άτομα σε πρώτη φάση, επισκέφθηκαν το τουριστικό περίπτερο και ενημερώθηκαν για την διαμονή και την ξενάγησή τους στην Ηλεία.

Να σημειώσουμε ότι στην πολυεθνική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2023 συμμετέχουν οι: Γαλλία, ΗΠΑ. Ινδία, Ιορδανία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος και Σαουδική Αραβία, ενώ με προσωπικό συμμετέχουν η η Αυστρία και ο Καναδάς, και με παρατηρητές η Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μαρόκο, το Μαυροβούνιο, το Μπαχρέιν, η Σλοβακία και η Τυνησία. Κατά την διάρκειά της θα συνεξετασθούν αντικείμενα και θα υλοποιηθούν συνεκπαιδεύσεις με τις συμμετέχουσες δυνάμεις της Διεθνούς Άσκησης Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «ΩΡΙΩΝ 23».

Ο κ. Νίκος Κοροβέσης σε δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μεγάλη επισκεψιμότητα που σημείωσε από την πρώτη μέρα το τουριστικό περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τονίζοντας ότι «Δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά να εγκαταστήσουμε τουριστικό περίπτερο με ενημερωτικό υλικό που θα φανεί χρήσιμο σε όλους τους ξένους πιλότους και τα πληρώματα των ξένων αποστολών, ενώ από την πρώτη μέρα μας τίμησαν με την παρουσία τους πάνω από 250 συμμετέχοντες στον ΗΝΙΟΧΟ, ενώ οι επισκέπτες θα πυκνώσουν γιατί θα συνεχίσουν να καταφτάνουν όλη την εβδομάδα, όπως και πολλοί επίσημοι. Ευχαριστούμε τον Διοικητή του ΚΕΑΤ Ανδραβίδας για την τιμή που μας έκανε και έδωσε την ευκαιρία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να γίνει μέρος αυτής της Διεθνούς πολυεθνικής Άσκησης που θα συμβάλλει στην τουριστική προβολή της Ολυμπιακής γης σε τόσες πολλές χώρες. Το τουριστικό περίπτερο της ΠΔΕ θα είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες που θα διαρκέσει η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2023 προκειμένου να κάνουμε γνωστές τις ομορφιές και τα μνημεία του τόπου μας σε όλους τους μαχητές των αιθέρων, που θα ταξιδέψουν στα φτερά τους την Ολυμπιακή γη παντού.»