Νίκος Κοροβέσης: “Στόχος μας οι  κορυφαίοι πιλότοι του ΗΝΙΟΧΟΥ 2023 να γίνουν πρεσβευτές της Ολυμπιακής γης”

82

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκεται η 117 Π.Μ. ενόψει της διεξαγωγής της Πολυεθνικής και πολυσυμμαχικής άσκησης “ΗΝΙΟΧΟΣ 2023” που θα διεξαχθεί στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας από τις 18 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου και η οποία έχει αναδειχθεί πλέον σε μια από τις κορυφαίες ασκήσεις της Πολεμικής μας Αεροπορίας στην Ευρώπη. Σημειωτέο ότι στον ελληνικό ΗΝΙΟΧΟ 2023, θα συμμετέχει η παγκόσμια αφρόκρεμα των πιλότων μαχητικών αεροσκαφών, οι κορυφαίοι top – gun που σε λίγες μέρες θα αρχίσουν να καταφτάνουν στην Ανδραβίδα μαζί με τις αποστολές των κρατών που θα συμμετέχουν στην άσκηση.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας αυτής, ο Διοικητής του ΚΕΑΤ κ. Ματθαίος Κουνουπάκης συναντήθηκε στην Ανδραβίδα με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νίκο Κοροβέση ζητώντας την συνδρομή και συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Συγκεκριμένα ζήτησε από τον κ. Κοροβέση την εγκατάσταση για τις ημέρες της άσκησης στο χώρο της 117 Π.Μ, τουριστικού περιπτέρου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με πληροφοριακό υλικό, έντυπο και ψηφιακό από το οποίο θα μπορούν να λαμβάνουν οι πιλότοι και οι ξένες αποστολές πληροφορίες για την διαμονή και επίσκεψή τους στα αξιοθέατα, τα μνημεία και τις ομορφιές της  Ηλείας. Βεβαίως, αν και ο χρόνος για την προετοιμασία εγκατάστασης του περιπτέρου είναι πολύ λίγος ως την έναρξη της άσκησης, ο κ. Κοροβέσης δέχθηκε με χαρά, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια θα κάνει το καλύτερο δυνατό προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ξένες αποστολές και να τους βοηθήσει να γνωρίσουν την Ηλείας.

Ειδικότερα ο κ. Κοροβέσης μετά την συνάντησή του με τον Διοικητή του ΚΕΑΤ Ανδραβίδας δήλωσε:

« Αποδεχθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά την πρόταση του Διοικητή του ΚΕΑΤ και αν και ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι την άφιξη των ξένων αποστολών που προέρχονται από διάφορα κράτη και που θα αρχίσουν αυτές τις μέρες να καταφτάνουν στην Ανδραβίδα, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να εγκατασταθεί άμεσα στο χώρο της 117  Π.Μ το τουριστικό περίπτερο που μας ζητήθηκε.  Στόχος μας στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της ΠΔΕ, να εφοδιάσουμε το τουριστικό μας περίπτερο  με όλο το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό, έντυπο και ψηφιακό, προκειμένου να δώσουμε  την ευκαιρία στους πιλότους και τα μέλη των ξένων αποστολών που απ’ ότι πληροφορηθήκαμε θα φτάνουν περίπου τα 600 άτομα που θα παραμείνουν εδώ για ένα 15νθήμερο οι περισσότεροι, να γνωρίσουν καλύτερα την Ηλεία και όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Όλοι οι κορυφαίοι πιλότοι που συμμετέχουν στην άσκηση και γενικά οι αποστολές των ξένων κρατών που θα τους πλαισιώσουν, μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ολυμπιακής γης και να διαφημίσουν παντού τον τόπο μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον Διοικητή του ΚΕΑΤ και όλη τη διοίκηση και το προσωπικό της  117 ΠΜ έτσι ώστε να συμβάλλουμε και εμείς από την πλευρά μας στο πλαίσιο του ΗΝΙΟΧΟΥ 2023 που θα στεφθεί για μια ακόμα φορά με μεγάλη επιτυχία, στην άριστη φιλοξενία των συμμετεχόντων, ώστε να φύγουν από την Ηλεία με τις καλύτερες εντυπώσεις Ευχαριστούμε τον διοικητή του ΚΕΑΤ για την πρόσκληση και θα φροντίσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του”.