Προσφορά στους Έλληνες της Β. Ηπείρου από «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» και «Ενδοχώρα»

107

Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη πόλη Ελληνική» και του πολιτιστικού συλλόγου «Ενδοχώρα» αποτελούμενη από τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Κουριαννίδη, τον δημοσιογράφο Φώτη Γιοβαννόπουλο και τον τομεάρχη επιχειρησιακού σχεδιασμού της παράταξης Κωνσταντίνο Μελετιάδη επισκέφτηκαν την Βόρεια Ήπειρο προκειμένου να παραδώσουν υγεινομικό υλικό στον ομογενειακό Δήμο Φοινίκης και στο εκεί ιατρικό κέντρο.

Γιάννης Κουριαννίδης

Το υγειονομικό υλικό παραδόθηκε από τον κ. Κουριαννίδη στον Δήμαρχο Φοινίκης κ. Χρήστο Κίτσιο, παρουσία του ενός εκ των δύο ελληνικής καταγωγής βουλευτών του αλβανικού κοινοβουλίου, του πνευμονολόγου κου Νίκου Κούρη. Η υποδοχή και η φιλοξενία τους ήταν θερμή και άψογη. Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο μειονοτικό χωριό Αλύκο οι δύο εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας μας ανέλυσαν τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων να έχει εγκαταλείψει τα πάτρια εδάφη και να έχει μεταναστεύσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ευρώπη και Αμερική).

Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία μας μετέβη στο χωρίο Δερβιτσάνη που αποτελεί ένα από τα προπύργια του Ελληνισμού στην Βόρεια Ήπειρο όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Φίλιππο Μπόμπολη ο οποίος μας ξενάγησε στο χωριό και στο Μοναστήρι των Ταξιαρχών το οποίο χρειάζεται αναστύλωση.

Γιάννης Κουριαννίδης

Το οδοιπορικό στην Βόρεια Ήπειρο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην οικογένεια του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες. Η υποδοχή του πατέρα και της μητέρας του Κωνσταντίνου ήταν θερμή και συγκινητική. Η μαρτυρία τους για τον άδικο θάνατο του γιου τους, τον χαρακτήρα του και την προσφορά στο ελληνισμό ήταν συγκλονιστική.

Η αντιπροσωπεία μετέβη στο μνήμα του Κωνσταντίνου και απέδωσε φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που χάθηκε άδικα γιατί κάποιοι δεν μπορούν να αποδεχθούν το βαθειά ριζωμένο ελληνικό στοιχείο σε έναν από τους τόπους που γεννήθηκε ο ελληνισμός.

Κωνσταντίνος Κατσίφας ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Δείτε σε Βίντεο από την παρουσία της αποστολής του πολιτιστικού συλλόγου «Ενδοχώρα» στο χωριό Αλύκο μετά την παράδοση του υγεινομικού υλικού ΕΔΩ , τι λέει ο Γιάννης Κουριαννίδης.

 ΥΓ. Η συμβολή ανθρώπων της ελληνικής μειονότητας ήταν καθοριστική για την επιτυχία της αποστολής.