Παίρνουν τον ΑΙΓΙΑΛΟ στην Ερμιονίδα οι ημέτεροι …..

91

του Παύλου Δαγρέ*

Σε παράνομα κτίσματα καταπατημένου ΑΙΓΙΑΛΟΥ φιλοξενήθηκε ο Μητσοτάκης. Και απόλαυσε την παρανομία σε βάρος του Δημοσίου.

Μήπως δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα, του φίλου του Καναλάρχη; Κατά παράβαση του άρθρου 24 του Συντάγματος;

Μήπως επιδιώκει να αντιγράψει  και σε αυτή την παρανομία τον πατέρα του;  Όπως έκανε και με τις υποκλοπές;

Παύλος Δαγρές

Υπενθυμίζουμε ότι στις 2 Σεπτεμβρίου το 1991 ο τότε Υπουργός Τουρισμού Γιάννης Κεφαλογιάννης παραιτήθηκε από υπουργός  καταγγέλλοντας τον τότε Πρωθυπουργό Κων/νο Μητσοτάκη ότι του ζητούσε να συναινέσει στην ανέγερση Ξενοδοχειακής Μονάδας στον ΑΙΓΙΑΛΟ.

Τα αυθαίρετα αυτά κτίσματα στα οποία φιλοξενήθηκε ο Μητσοτάκης αποδεχόμενος την παρανομία, ανήκουν σε φίλο του Καναλάρχη και βρίσκονται στο ΠΟΡΤΟ-ΧΕΛΙ.

Για τα παράνομα αυτά κτίσματα η Κτηματική Υπηρεσία του Ν. Αργολίδας έχει εκδώσει το αριθμ. 2240/11/2004 Πρωτόκολλο κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε τμήμα ΑΙΓΙΑΛΟΥ εκτάσεως (786,62 τ.μ.).

Για την ποινική αυτή υπόθεση ο εκλιπών Καναλάρχης – σήμερα το κανάλι ανήκει στους κληρονόμους – καταδικάστηκε από το Τριμ/λές Πλημ/κείο Ναυπλίου στις 6 Φεβρουαρίου 2007  σε (4) τέσσερα χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή Αριθμ. αποφ. 291/2007.

Μάλιστα  για παρόμοια αδικήματα στον εν λόγω Καναλάρχη είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης (21) μηνών με την Υπ. Αριθμ. 260-261/13-3-2001 απόφαση του Εφετείου Ναυπλίου (Τριμελές Πλημ/κείο) η οποία επικυρώθηκε με την υπ’ αριθμ. 459/20-2-2007 απόφαση του Αρείου Πάγου.

Σύνταγμα της Ελλάδας   

 Οργάνωση και λειτουργία της Πολιτείας

Άρθρο 26. Η  εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση.

Δηλαδή η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος.

Όπως υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση να παρακολουθεί φανερά – ΟΧΙ με υποκλοπές – τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες εάν προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον  όπως προβλέπεται στο άρθρο 24 του Συντάγματος 1975/1986/2001, όπου αναγράφονται τα εξής:

«Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους  και δικαίωμα του καθενός. Για τη διαφύλαξή του, το Κράτος έχει υποχρέωση να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα στο πλαίσιο της αρχής της αειφορίας …»

Έτσι προστατεύει το φυσικό περιβάλλον ο Πρωθυπουργός; Με το να διαμένει σε παράνομα αυθαίρετα κτίσματα καταπατημένου ΑΙΓΙΑΛΟΥ, νομιμοποιώντας έμμεσα την παρανομία;

Το ΠΟΡΤΟ – ΧΕΛΙ επισκέπτονται όλοι σχεδόν οι πολιτικοί, καθώς και ανώτατοι Κρατικοί λειτουργοί. Δεν βλέπουν ότι μέρα με τη μέρα ιδιώτες Έλληνες και ξένοι ιδιοποιούνται παράνομα Δημόσια περιουσία καταπατούν ΑΙΓΙΑΛΟΥΣ και παραλίες, αποκλείουν τους πολίτες να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα;

Σε νέα ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ μετατρέπεται η Ελλάδα. Τα ξένα Funds απειλούν να πάρουν τις περιουσίες  700.000 χιλιάδων Ελλήνων.

Ανεξέλεγκτα ξένοι αρπάζουν φανερά την Δημόσια περιουσία με την ελευθέρας της Κυβέρνησης, ΑΙΓΙΑΛΟΥΣ, παραλίες κλπ.  Τι θα αφήσουμε στα παιδιά μας; Μόνο τα χρέη;

Καλά ο Πρωθυπουργός είναι αυτός που είναι και μάλιστα πολλά προσφέρει σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

Οι Δημοτικοί όμως σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας πως προστατεύουν την  περιοχή τους; Γιατί δεν συγκροτούν μία επιτροπή να καταγράφει τους παράνομους καταπατητές και να τους στείλει στον Εισαγγελέα;

Τέλος οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε αφορούν καταπατημένο ΑΙΓΙΑΛΟ και από άλλους καταπατητές εκτός του Καναλάρχη που φιλοξένησε τον Πρωθυπουργό.

Για τις κραυγαλέες αυτές παρανομίες σίγουρα την κύρια ευθύνη δεν μπορεί να έχουν μόνο οι αστυνομικοί και οι Λιμενικοί υπάλληλοι που υπηρετούν στην εκεί περιοχή.

Πιθανόν …. οι υπάλληλοι αυτοί να εκτελούν άνωθεν εντολές για να σιωπούν …. διαφορετικά….

Αναμφίβολα για το κατάντημα αυτό του τόπου κύρια ευθύνη φέρουν οι εκάστοτε Πρωθυπουργοί καθώς και όλος ο πολιτικός κόσμος.

Σύμφωνα με τον αείμνηστο Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλειο Κόκκινο, όπως είχε δημοσιεύσει στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ 14-11-2014,  οι περισσότεροι πολιτικοί θέτουν το ατομικό τους συμφέρον υπεράνω του συμφέροντος της πατρίδος. Φροντίζουν μόνο για την οικονομική τους …. Αποκατάσταση και τη μονιμότητά τους στο Κοινοβούλιο.

Φυσικά άμοιρος ευθυνών δεν είναι ούτε ο λαός με τις πολιτικές επιλογές που κάνει.

Εδώ που έχουμε φθάσει ένας νέος ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ μας σώζει.

  • Ο ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

                                 ΤΗΛ. 6943570958