Μάκαρης: «Κοινωνία και Πολιτεία αποδοκίμασαν τη φορομπηχτική πολιτική Κωστούρου»

*Καταργήθηκε η απόφαση αύξησης δημοτικών τελών

Η κήρυξη ως παράνομης της τερατώδους αύξησης των δημοτικών τελών κατά 40% που είχε αποφασίσει η πλειοψηφία των συμβούλων της δημοτικής παράταξης Κωστούρου προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επαγγελματιών Εμπόρων, η Δημοτική Παράταξη του Δημήτρη Παπαδημόπουλου, η Δημοτική Παράταξη του Δημήτρη Ορφανού, η Δημοτική Παράταξη του Κώστα Μάκαρη κ.α, χαιρετίζουν την ακύρωση της φορομπηχτικής πολιτικής του απερχόμενου Δημάρχου και αποκαλύπτουν με τις δηλώσεις τους την ανικανότητα των συνεργατών του απερχόμενου δημάρχου και τον αυταρχισμό που χαρακτηρίζει τις ενέργειές τους.

Διαβάστε την πολιτική τοποθέτηση της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του υπ. Δημάρχου Κώστα Μάκαρη  ο οποίος τονίζει «αν η δημοτική αρχή Κωστούρου δεν είχε διογκώσει τόσο πολύ τα έξοδα αποκομιδής με μη αναγκαίες αναθέσεις, εκατομμυρίων ευρώ, σε ιδιωτική επιχείρηση τότε δεν θα χρειαζόταν να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η προώθηση από τον απερχόμενο δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, μέσω των υπάκουων δημοτικών του συμβούλων, της κατάφορα αντικοινωνικής και παράνομης απόφασης για αύξηση των δημοτικών τελών δεν πέρασε.

Η ομόθυμη καταδίκη από ΟΛΕΣ τις Δημοτικές Παρατάξεις και Φορείς της κοινωνίας, οι κινητοποιήσεις μας και η πολιορκία του Δημαρχείου από θυμωμένους Δημότες απέδειξαν τον αυταρχισμό του απερχόμενου Δημήτρη Κωστούρου.

Ειδικότερα η παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, λαμβάνοντας τον λόγο στο σχετικό Δημοτικό Συμβούλιο, απέδειξε ότι οι αυξήσεις επιβάλλονται για να ισοσκελισθούν τα κόστη των υπερβολικών αναθέσεων που έκανε ο Δημήτρης Κωστούρος. Και ότι γινόταν διασπάθιση του δημοτικού χρήματος που όδευε σε κατάλληλους προμηθευτές για αγορά ανταλλακτικών και πληρωμή ασφαλειών για οχήματα που είχαν από ετών αποσυρθεί της κυκλοφορίας.

Ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ και υπ. Δήμαρχος Κώστας Μάκαρης είχε υποδείξει και είχε αποδείξει ότι «αν η δημοτική αρχή Κωστούρου δεν είχε διογκώσει τόσο πολύ τα έξοδα αποκομιδής με μη αναγκαίες αναθέσεις, εκατομμυρίων ευρώ, σε ιδιωτική επιχείρηση τότε δεν θα χρειαζόταν να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη».

Η προσφυγή στην Αποκεντρωμένη που άσκησε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Αργολίδας Τάκης Μακρής, επέφερε την κατάργηση της απόφασης αύξησης των Δημοτικών Τελών λόγω «μη θεμελίωσης της ανάγκης πραγματικής αύξησης των εξόδων αποκομιδής».

Ο Δημήτρης Κωστούρος και οι σύμβουλοι της παράταξής του δικαίως χαρακτηρίσθηκαν από τους Δημότες ως «Φορομπήχτες και εχθροί του λαού».

 

Για να δείτε την παρέμβαση Μάκαρη στο Δημοτικό Συμβούλιο ακολουθείστε τον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=gjPm20mSd8Y

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν