«Κυνηγοί χαλκού» έκλεψαν τα καλώδια παροχής ρεύματος στην Πομόνα των Αγροτικών φυλακών

185

Δεν κλέβουν μόνον τα καλώδια του τραίνου και εξαρτήματα από βαγόνια στους σταθμούς. Κλέβουν και τα καλώδια και τις πομόνες από γεωτρήσεις αγροτών ή από μετασχηματιστές της ΔΕΗ.

Αυτά μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα. Από τις παραμονές της 25ης Μαρτίου, οι παραβατικοί Ρομά άνοιξαν μια νέα αγορά …Τις Φυλακές και δη τις Αγροτικές Ναυπλίου.

Οι κλέφτες, το απόγευμα της 23ης Μαρτίου μπήκαν στον φυλασσόμενο χώρο των Αγροτικών φυλακών, πήραν τα καλώδια ρεύματος (χαλκός) που συνδέουν την γεώτρηση των φυλακών με την κολώνα της ΔΕΗ. Σαν κύριοι… ανενόχλητοι.

Οι κρατούμενοι θα μείνουν χωρίς επάρκεια νερού, μέχρι την Τρίτη 28 Μαρτίου, καθώς τα συνεργεία της ΔΕΗ δεν μπορούσαν να επέμβουν νωρίτερα.

Γεννώνται εύλογα ερωτήματα όπως:

-Ποιά είναι τα μέτρα ασφαλείας των φυλακών που επιτρέπουν στους κλέφτες να μπαινοβγαίνουν ελεύθερα;

-Η υπεύθυνη των φυλακών ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες για το συμβάν προκειμένου να αναζητηθούν οι δράστες (Εισαγγελέα, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Ασφάλεια);

Παύλος Δαγρές

-Αληθεύει ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας πληροφορήθηκε το συμβάν από ανάρτηση που έκανε το Σωματείο κατά της Διαφθοράς στο site της εφημερίδας “Ενημέρωση Πελοποννήσου”, την 24η Μαρτίου; Ανεξάρτητα με το τι είθελε προκύψει από την διεξαγόμενη έρευνα των αρμοδίων υπηρεσιών, το θλιβερό αυτό συμβάν επαληθεύει την ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή … «Το κράτος είναι παράλυτο»