Κοροβέσης και Ε.Α.Α.Ν Ηλείας συνεργάζονται για την ανάδειξη της Ναυτικής Ιστορίας

134

Στο πλαίσιο της τελικής διαμόρφωσης του φετινού προγράμματος πολιτιστικών δράσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023 από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκο Κοροβέση και τους συνεργάτες του από τον τομέα Πολιτισμού της ΠΔΕ , βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό διάφορες επαφές και συναντήσεις για την κατάρτισή του., καθώς με βάση την μεγάλη επιτυχία του πολιτιστικού προγράμματος του 2022, ο πήχης φέτος έχει ανέβει ακόμα ψηλότερα. Με επιλογή κορυφαίων εκδηλώσεων από όλο το φάσμα των τεχνών  και του πολιτισμού,  πανελλήνιας εμβέλειας αλλά και εκδηλώσεων που θα υλοποιηθούν με την συνεργασία τοπικών φορέων και συλλόγων που αξίζουν την στήριξη της Περιφέρειας έχοντας ως τώρα προσφέρει ένα σημαντικό έργο σε αυτόν τον τομέα και έχοντας ήδη καταθέσει τις δικές τους προτάσεις που συζητούνται και αξιολογούνται.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο κ. Κοροβέσης, είχε μια συνάντηση με τον πρόεδρο της  Ένωσης  Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Νομού Ηλείας κ. Ζώη Υφαντή με τον οποίο πρόκειται να συνεργαστούν για την συνδιοργάνωση κάποιων καλοκαιρινών εκδηλώσεων στην Ηλεία  κυρίως στο πλαίσιο του εορτασμού της  Ναυμαχίας του  Κατακόλου, όπως και στην παρουσίαση της Κινητής Έκθεσης του Πολεμικού  Ναυτικού που αναδεικνύει  τους κυριότερους σταθμούς της ιστορίας του .

Συζητήθηκε επίσης η προοπτική διοργάνωσης συναυλίας της  περίφημης Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού  που έχει 144 χρόνια ιστορίας και συμμετοχή με την σύγχρονη μορφή της στα κορυφαία φεστιβάλ της Ευρώπης, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.  Μάλιστα η σπουδαιότερη και μεγαλύτερη στιγμή στη σύγχρονη ιστορία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού,  αποτελεί αναμφισβήτητα η συμμετοχή  της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004. Όπως ανέφερε ο κ. Κοροβέσης  « σκοπός των συγκεκριμένων εκδηλώσεων είναι να γνωρίσουμε την μακραίωνη και σύγχρονοι ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού  και  να συμβάλλουμε  στην προώθηση της ναυτικής παράδοσης  που έτσι κι αλλιώς διαθέτει  η Ηλεία,  μέσα από το πρίσμα της ιστορίας, της  πολιτιστικής κληρονομιάς  του τόπου, της οικονομίας και το κυρίαρχο στοιχείο της σχέσης του ανθρώπου με τη θάλασσα.»