Η Πατριωτική Ένωση στη Βόρειο Ήπειρο

91

Την Βόρεια Ήπειρο επισκέφτηκε την Κυριακή ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Μελετιάδης συμμετέχοντας σε αποστολή αλληλεγγύης προς στους Έλληνες ομογενείς. Υπεύθυνος της αποστολής ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κουριαννίδης επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη πόλη Ελληνική» και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Ενδοχώρα».

Στο χωριό Αλύκο πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το δήμαρχο Φοινίκης κ.Χρήστο Κίτσιο παρουσία ενός εκ των δύο ελληνικής καταγωγής βουλευτών του αλβανικού κοινοβουλίου, του πνευμονολόγου κου Νίκου Κούρη. Ο δήμος Φοινίκης εκτός από το χωριό Αλύκο περιλαμβάνει άλλα 57 χωριά που κατοικούνται σχεδόν εξολοκλήρου από Έλληνες.

Ο κ. Μελετιάδης μετέφερε στον δήμαρχο Φοινίκης τους θερμούς χαιρετισμούς του πρόεδρου της Πατριωτικής Ένωσης Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και την πρόθεση του να στηρίξει την ελληνική ομογένεια στη Βόρεια Ήπειρο όπως έκανε και στο παρελθόν.

Στην συζήτηση που ακολούθησε αναλύθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων να έχει μεταναστεύσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ