Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Πατριωτικής Ενώσεως στον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης

56

Αντιπροσωπεία της Πατριωτικής Ένωσης αποτελούμενη από τους υποψήφιους βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Ηλία Αβραμόπουλο και Κώστα Μελετιάδη και Β’ Θεσσαλονίκης  Νικόλαο  Καραγιαννίδη και Χρήστο Βασιλειάδη επισκέφτηκαν τα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης   και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του συνδέσμου κ. Στάθη Φωτιάδη και τα μέλη του Δ.Σ.  Γεώργιο Μαραντέλο, Κυριάκο Τσαταλμπασίδη, Σάββα Μουρατίδη και Νέστορα Νικολόπουλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα. Τα μέλη του Συνδέσμου ανέλυσαν τα προβλήματα που απασχολούν κυρίως τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες  και ελεύθερους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης. Όπως είπαν στους εκπροσώπους της Πατριωτικής Ένωσης  έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για το επιχειρείν το οποίο συνθέτουν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος, η συσσώρευση υποχρεώσεων στη διάρκεια της διετούς υγειονονομικής κρίσης και η δραματική μείωση του τζίρου λόγω της συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Οι λογαριασμοί της ενέργειας προκαλούν «ηλεκτροσόκ» στη μεταποίηση και στην αγορά.  Το ενεργειακό κόστος είναι δυσβάστακτο για τις επιχειρήσεις οι οποίες είναι επίσης αντιμέτωπες με πανάκριβες πρώτες ύλες αλλά και με έλλειψη πρώτων υλών. Δεν είναι δυνατόν φόροι και εισφορές να ροκανίζουν  το 50% -60% του εισοδήματός των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών. Πρέπει να βελτιωθεί επιτέλους η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Οι τράπεζες  να κάνουν ουσιαστικά βήματα για την παροχή ρευστότητας και την υλοποίηση επενδύσεων.

Η Θεσσαλονίκη καθώς και άλλες περιοχές της χώρας δεν ένιωσαν ούτε πέρυσι τα οφέλη από την αύξηση της τουριστικής κίνησης. Πιθανών αυτό  θα συμβεί και φέτος, καθώς χάνεται ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς που ήταν οι Ρώσοι τουρίστες.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας της Πατριωτικής Ενώσεως άκουσαν με προσοχή τους εκπροσώπους του Σ.Ε.Θ. και κατόπιν  παρουσίασαν  τις  αρχές που διέπουν την πολιτική της Πατριωτικής Ένωσης του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου  για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και κυρίως τους βασικούς  πολιτικούς στόχους του κόμματος οι οποίοι θα ελαχιστοποιήσουν το ενεργειακό κόστος  και  είναι:

1ον  Η επαναχρησιμοποίηση του ελληνικού λιγνίτη στα  εργοστάσια παραγωγής ενέργειας τον  οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέσυρε  χάριν της ασταθούς  «πράσινης ενέργειας».

2ον Η  εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της ελληνικής  ΑΟΖ που τώρα μένουν αναξιοποίητοι λόγω  της φοβικής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στους Τούρκους.

Το

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ