Εις μνήμη του καλού Έλληνα και φίλου, αξιωματικού Τάκη Κρουστάλη

785

Αφού πέρασαν λίγες ημέρες, βρήκα το κουράγιο ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και μνήμης να αναφέρω λίγα λόγια για έναν καλό ΈΛΛΗΝΑ αξιωματικό, που χωρίσαμε νωρίς…Έναν ΕΛΛΗΝΑ που το έδειχνε σε κάθε στιγμή της ζωής του και ήταν πάντα μπροστά σε όλους τους αγώνες για την Πατρίδα και για το τόπο του/μας. Άλλωστε πάντα ήταν ΠΑΡΩΝ σε κάθε Εθνικό προσκλητήριο, όπως τα συλλαλητήρια για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας κλπ. Έναν καλό ΕΛΛΗΝΑ και άνθρωπο που είχα τη τιμή να με θεωρεί φίλο του.

Πάνδημα και μέσα σε κλίμα οδύνης, πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του Πλωτάρχου Λ.Σ. ε.α. Παναγιώτη Κρουστάλη την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βαρβάσαινας Ηλείας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Αθανασίου και Ιερέων της περιοχής.

Με αισθήματα κατάνυξης και συγκίνησης πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό και τον περιβάλλοντα χώρο αν και ήταν μία βροχερή και εργάσιμη ημέρα.

Συνόδεύσαν στην τελευταία του κατοικία στις Ουράνιες θάλασσες έναν Αξιωματικό που στα 53 χρόνια ζωής είχε καταφέρει να έχει μόνο φίλους.

Ο Τάκης Κρουστάλης υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα της περιοχής μας υπηρετώντας για πολλά χρόνια στο Λιμεναρχείο Κατακόλου αλλά και ως Λιμενάρχης στο Λιμενικό Σταθμό Παλουκίου από όπου και αποστρατεύθηκε με αίτηση του το 2014.

Υπήρξε για πολλά χρόνια Γενικός Γραμματέας και κατόπιν Πρόεδρος των εν ενεργεία Λιμενικών υπαλλήλων των νομών Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Μετά την αποστρατεία του (και λόγω της φιλίας του με τον Πρόεδρο του

Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού σώματος) ήταν Μέλος του Δ.Σ. για τρεις συνεχόμενες θητείες έως την ημέρα που απεβίωσε.

Το παρόν έδωσε ο Βουλευτής Ηλείας Δ. Καλαματιανός, ο Δήμαρχος του Πύργου, επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων, Δημοτικοί σύμβουλοι, ο υποψήφιος Βουλευτής με την Πατριωτική Ένωση Χάρης Μιχαλακόπουλος, αντιπροσωπεία Αξιωματικών από το Λιμεναρχείο Κατακόλου, το Δ.Σ. της ΕΑΑΝ Παράρτημα Ηλείας και πολλοί ε.ε. & ε.α. Αξιωματικοί του Π.Ν. και του Λ.Σ. από όλη την Ελλάδα και πολλοί ε.ε. Αξιωματικοί του Π.Σ. Συνάδελφοι του αδελφού του Νίκου.

Για τον εκλιπόντα αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ.Αθανάσιος ο οποίος τόνισε πόσο σημαντική προσωπικότητα ήταν που λάμπρυνε την περιοχή ήταν ο Τάκης, αλλά και την αγάπη που είχε για την Πατρίδα μας την οποία υπηρέτησε για πάνω από 25 χρόνια.

Τον επικήδειο ανέγνωσε συντετριμμένος, προσπαθώντας να κρύψει την συγκίνηση του ο προσωπικός του φίλος Πλοίαρχος (Ε) ε.α. Ζώης Υφαντής Π.Ν. Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΑΑΝ Νομού Ηλείας, ο οποίος τόνισε ότι ο Τάκης άφησε την σφραγίδα του στον μάταιο αυτό κόσμο για την προσωπικότητα του και την ανιδιοτελή προσφορά του, ευχαριστώντας τον που τον τιμούσε με την φιλία του για περίπου 25 χρόνια.

Συντετριμμένοι οι γονείς Κωνσταντίνος και Θεοδώρα, η μονάκριβη αγαπημένη κόρη του Θεοδώρα, τα αγαπημένα του αδέλφια Λέτα & Νίκος Σταθόπουλος, Νίκος & Μαρία Κρουστάλη και τα αγαπημένα ανήψια.

Ο Θεός ας τον αναπαύσει εν ειρήνη στα δεξιά του.

Αιωνία του η μνήμη.

Ας είναι ελαφρύ το Ηλειακό χώμα που τον σκέπασε

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια!! Κουράγιο και δύναμη στους οικείους του!!

Παραθέτουμε αυτούσιο τον επικήδειο του Ζώη Υφαντή:

«Σεβασμιώτατε-Άγιοι πατέρες

Επιτρέψτε μου από την ταπεινότητά μου να πω με δυό λόγια από καρδιάς, για τον αγαπητό μας Τάκη τον Φίλο, τον Συνάδελφο, τον Συνεργάτη.

Αγαπητέ μας φίλε Τάκη

Είμαστε σήμερα όλοι εδώ, οι δικοί σου άνθρωποι, αποχαιρετώντας σε, από αυτό το μάταιο κόσμο. Είναι εδώ οι αγαπημένοι σου γονείς Κος Κώστας & Κα Θεοδώρα, η λατρευτή μονάκριβη σου κόρη Θεοδώρα, τα λατρευτά αδέλφια σου Λέτα & Νίκος, Νίκος & Μαρία τα αγαπημένα σου ανήψια που τα είχες σας δικά σου παιδιά οι συγγενείς σου.

Είμαστε εδώ εμείς οι φίλοι και συνάδελφοι σου, οι συγχωριανοί σου, οι συμπαίχτες σου από τον Θρίαμβο Πύργου που μαζί ιδρύσαμε με φίλους και συγγενείς.

Όλοι νιώθουμε πόνο και οδύνη για την ξαφνική και απρόσμενη φυγή σου.

Μια φυγή μια μέρα μετά την εορτή της μητέρας σου και της μοναδικής γυναίκας της ζωής σου όπως αποκαλούσες την κόρη σου Θεοδώρα!!

Δεν πρόλαβες να δεις την αγαπημένη σου ομάδα τον Πανιώνιο που είχε έλθει στο Νομό. Έφυγες όταν άκουσες ότι νίκησε!!

Είμαστε εδώ, για να σου πούμε ΟΛΟΙ, για τελευταία φορά, πόσο περήφανοι νιώθουμε για σένα. Ήταν τιμή για μας όλους, η εν γένει παρουσία σου, η προσωπικότητά σου.

Θα σε θυμόμαστε όλοι για την ταπεινότητά σου, την αξιοπρέπειά σου, το απίστευτο φιλότιμό σου, τα αστεία σου.

Γιατί είχες μια καθαρή και άδολη καρδιά!!!

Κατά την διάρκεια της καριέρας σου στο Λιμενικό Σώμα υπηρέτησες σε θέσεις ευθύνης σε όλη σου την καριέρα και πέτυχες!!

Δεν ήταν τυχαίο ότι οι συνάδελφοί σου σε τίμησαν με την ψήφο τους και σε εμπιστεύθηκαν ως Γενικό Γραμματέα και Πρόεδρο των εν ενεργεία Λιμενικών, με την τεράστια ανιδιοτελή προσφορά σου, τους αγώνες σου για την πρόοδο του κλάδου που υπηρέτησες αλλά θα σε θυμόμαστε και ως Μέλος του ΔΣ του Παρατήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού Σώματος με καθημερινή σχεδόν παρουσία σου στο Γραφείο του Παραρτήματος για τρεις συνεχόμενες θητείες.

Προσωπικά, αισθάνομαι μεγάλη τιμή και περηφάνεια που ήμουν φίλος σου. Βιώνω την υπέρτατη ανθρώπινη χαρά και τιμή. Ήταν μοναδική και αξεπέραστη για μένα, η βιωματική εμπειρία ζωής, της αμοιβαίας μεταξύ μας έκφρασης των αισθημάτων και συναισθημάτων μας.

Ήσουν δίπλα στην οικογένεια μου σε χαρές και λύπες.

Πάλεψες παλληκαρήσια και με αξιοπρέπεια με το θεριό δεν το φοβήθηκες αλλά στο τέλος σε λύγισε σε νίκησε.

Πιθανόν εκεί που πας στις Ουράνιες θάλασσες να είναι καλύτερα από τον μάταιο αυτό κόσμο. Στο μακρινό και αιώνιο τελευταίο σου ταξίδι, χαιρέτα όλους τους κεκοιμημένους δικούς μας ανθρώπους.

Αγαπητοί μου Κε Κώστα, Κα Θεοδώρα, αγαπημένοι μου Θεοδώρα, Λέτα, Νίκο, Νίκο Μαρία και ανήψια πρέπει να είστε περήφανοι για τον Τάκη και δεν ήμουν υπερβολικός σε αυτά που είπα!!

Αυτός ήταν με λίγα λόγια ο Τάκης.

Σεβόμενος την ταλαιπωρία και κούραση της οικογένειας αυτές τις δύσκολες ώρες επιτρέψτε μου να σας εκφράσω προσωπικά τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια αλλά και εκ μέρους όλου του Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού Σώματος και του συνόλου των Συναδέλφων.

Αιωνία σου η μνήμη αδελφέ μας.

Θα μας λείψεις!!

Φίλε Τάκη, θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και περηφάνεια.

ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ!!

ΚΑΛΟ ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ,

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας!!

Πλοίαρχος (Ε) ε.α. Ζώης Υφαντής Π.Ν.

Πρόεδρος Παρατήματος ΕΑΑΝ Νομού Ηλείας»

Υ.γ. Χθες 10-3-2022, η αγαπημένη ομάδα του Τάκη ο Πανιώνιος, νίκησε τη Ρόδο και έπιασε σχεδόν την κορυφή. Σκέφτηκα πόσο χαρούμενο θα τον κάνει αυτό όπου και εάν βρίσκεται…  

Χ.Β.Μ