Ένα ακόμη χαμένο τριήμερο για το Τολό. Οι Επιχειρήσεις του πληρώνουν το κόστος της ανικανότητας Κωστούρου

866
ΤΟΛΟ: Βομβαρδισμένο τοπίο.

Η Δημοτική Παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και προσωπικά ο υπ. Δήμαρχος Κώστας Μάκαρης έγιναν δέκτης διαμαρτυριών, από επαγγελματίες του Τολό, για τις καθυστερήσεις που εμφανίζονται στη εκτέλεση του έργου ανάπλασης των κεντρικών εμπορικών δρόμων Μπουμπουλίνας και Σέκερη, αποτέλεσμα των οποίων είναι η μεγάλη οικονομική ζημία την οποία υφίστανται.

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ τοποθετείται για το πρόβλημα και επισημαίνει ότι υπήρξε αστοχία ως προς τον χρόνο έναρξης των εργασιών και αδιαφορία ως προς το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου. Αναγνωρίζει την ζημιά που υφίσταται το Τολό ως τουριστικός προορισμός και θέτει μια σειρά ερωτημάτων που αφορούν την δημοτική αρχή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Ένα ακόμη τριήμερο, το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, χάνεται για το Τολό παρά τις προβλεπόμενες εξαιρετικές καιρικές συνθήκες. Είναι το τέταρτο που χάνεται, χωρίς να υπολογίζουμε τα Σαββατοκύριακα, από την ημέρα που ο απερχόμενος δήμαρχος παρουσίασε με θριαμβολογίες τις μακέτες του έργου ανάπλασης που θα έπρεπε να είχε κατασκευαστεί από την προηγούμενη δεκαετία.

Τους τελευταίους μήνες, οι τουρίστες βρίσκουν το Τολό «κλειστό λόγω έργων» και οδηγούνται προς το Άστρος και άλλους προορισμούς. Οι δοκιμαζόμενοι επιχειρηματίες αισθάνονται την οικονομική αιμορραγία. Αδυνατούν να προγραμματίσουν προσλήψεις προσωπικού, συμβόλαια με Τουριστικούς πράκτορες ή την ένταξή τους σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης που περνούν μέσα από τράπεζες και ανάληψη οικονομικών υποχρεώσεων.

Μια σειρά από ερωτήματα ζητάνε απαντήσεις.

  • Η δημοτική αρχή Κωστούρου όταν το ξεκίνησε το έργο δεν μπορούσε να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα εργασιών ώστε το τουριστικό Τολό να μη μετατραπεί ολόκληρο σε βομβαρδισμένη εμπόλεμη περιοχή;
  • Η δημοτική αρχή Κωστούρου γιατί δεν πιέζει τους εργολάβους να επιταχύνουν την εκτέλεση των συμβατικών τους υποχρεώσεων;
  • Είναι θέμα ανικανότητας, ολιγωρίας ή για άλλους λόγους αποφεύγει να ασκήσει την πρέπουσα πίεση;

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, διαμαρτύρεται για την οικονομική ζημία της περιοχής και των επιχειρηματιών και δηλώνει ότι, «αν κάποιοι πληττόμενοι δημότες διεκδικήσουν αστικές αποζημιώσεις από την Δήμο, λόγω αποδεδειγμένων ευθυνών της ηγετικής του ομάδος, θα ζητήσει με τη σειρά της οι αποζημιώσεις να καταβληθούν από την προσωπική περιουσία των υπευθύνων για τις καθυστερήσεις αιρετών».