Ποιος θα ελέγξει τους ελεγκτές; Ποιος θα μας σώσει από τους «σωτήρες»;

91

Του Χάρη Βασιλείου Μιχαλακόπουλου…

Χάρης Μιχαλακόπουλος

Διαφωνώ κάθετα με τη σιωπή…Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι τη σιωπή την επιβάλλουν , μέσω των γνωστών Πετσο-χρυσοπληρωμένων κονδυλοφόρων και τηλεπερσόνων, όλοι αυτοί που μας έχουν γ@μήσει τις ζωές και τη χώρα εδώ και δεκαετίες…Άρα τους συμφέρει να μη μιλάμε-να μην γκρινιάζουμε-να μην διαφωνούμε, αλλά απλά να σιωπούμε για όλα και έτσι να περνάει η ζωή στο 95% του λαουτζίκου, για να συνεχίζουν έτσι ανενόχλητα επί δεκαετίες να καλοπερνούν οι elit-τα lobby- τα founds- οι τραπεζίτες- οι εργολάβοι- οι πολιτικές φατρίες –οι καναλάρχες και οι γόνοι όλων αυτών…δηλαδή το 1% της χώρας και άλλο (το πολύ) 4% που του πετούν κανά ψίχουλο, ώστε να είναι οι πραιτωριανοί τους….

Στα πλαίσια αυτά, το ρητό «όταν η αδικία γίνεται νόμος-η αντίσταση γίνεται καθήκον» είναι και πάλι επίκαιρο. Προσωπικά το θεωρώ διαχρονικά επίκαιρο, όχι μόνο όταν έχουμε Εθνικές τραγωδίες με απώλειες ζωών ή εδαφών.

Το πρόσφατο δυστύχημα στα Τέμπη, ανέλαβαν να το «εξιχνιάσουν» ο Ισίδωρος Ντογιάκος και ο (ειδικών αποστολών) Γεώργιος Γεραπετρίτης.

Επισημαίνω :

α) Μετακλητός υπάλληλος στο Υπουργείο Μεταφορών είναι ο δικηγόρος Ευάγγελος Ντογιάκος, γιος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου που ανέθεσε την Τετάρτη την εποπτεία των ερευνών για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη στον εισαγγελέα Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

β) Σημειώνεται ότι στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ, του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, πρόεδρος είναι ο κ.Μιχαήλ Γουρζής, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος στην μητρική εταιρεία. Με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορεί κανείς να πληροφορηθεί ότι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Αλεξάνδρα Γουρζή, πατέρας της οποίας είναι ο Μιχαήλ Γουρζής.

Η πιο αμαρτωλή σύμβαση για τον σιδηρόδρομο είναι αυτή που υπογράφηκε το 2014, η σύμβαση 717 για την ανάταξη της σηματοδότησης των γραμμών, που εκτελείται παράλληλα με τη Σύμβαση 10005 για την εγκατάσταση του συστήματος ETCS στα ίδια τμήματα. Μάλιστα, το σύστημα αυτόματης προστασίας συρμών ETCS άρχιζε να κατασκευάζεται το 2000.

Τη Σύμβαση 717 έχει αναλάβει η κοινοπραξία των εταιρειών ΤΟΜΗ (θυγατρική του ΑΚΤΩΡΑ) και της γαλλικής Alstom. Την άλλη σύμβαση 10005 έχει αναλάβει η κοινοπραξία των ΤΕΡΝΑ και της γαλλικής THALES.

Να συνεχίσω;…Μήπως σας ήρθε στο μυαλό η επίσης λαϊκή ρήση «έβαλαν το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα» ή μόνο εγώ βλέπω «σκιές» και «φαντάσματα»;