Οι συνδικαλιστές της Ένωσης Υπαλλήλων των Αγροτικών Φυλακών ανέλαβαν ρόλο Γραφείου Τύπου της Διεύθυνσης

337

Η Ένωση Υπαλλήλων Α.Σ.Κ. Τίρυνθας (Αγροτικές Φυλακές) με Δελτίο Τύπου το οποίο απέστειλε προς τα ΜΜΕ επιβεβαιώνει πως πραγματικά έγινε η κλοπή του καλωδίου παροχής ρεύματος σε Πομόνα των φυλακών, όπως δημοσίευσαν ΜΜΕ της Αργολίδας.

Πληροφορεί ότι η κλοπή του καλωδίου έγινε από κολώνα ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ, πλην όμως δεν αναφέρουν αν το δεύτερο σημείο κοπής του καλωδίου που εκλάπη βρισκόταν εντός του περιφραγμένου χώρου.

Στην ίδια ανακοίνωση, το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων χαρακτηρίζει το δημοσίευμα ως παντελώς αναληθές και αναλαμβάνει αυτοβούλως(;) τον ρόλο της ντουντούκας για λογαριασμό της διεύθυνσης των φυλακών, η οποία σημειωτέον, μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση προκειμένου να δημοσιοποιηθεί η άποψή της για το συμβάν και τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε.

Η κοινωνία του Ναυπλίου δικαίως αναρωτιέται αν πράγματι υπήρξε ολιγωρία ενημέρωσης των αρμοδίων αρχών (Ασφάλεια, Εισαγγελία, Υπουργείο), δεδομένης της σιωπής της Διεύθυνσης και της απουσίας οποιουδήποτε στοιχείου στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Ένωσης (π.χ. ημερομηνία ενημέρωσης και όνομα αρχής).

Ειδικότερα, όσον αφορά το akromolio.gr το οποίο αναδημοσίευσε από τοπικό ΜΜΕ την είδηση, μετά από έλεγχο της αξιοπιστίας των πηγών, έχουμε να πούμε στους υπογράφοντες την ανακοίνωση, αντιγράφοντας τον μειωτικό πρόλογό της:

«Η Ανακοίνωσή σας που αποσκοπεί»;

«Ποιο είναι το όφελος αυτού που το συνέταξε ή το υπέβαλε»;

«Γιατί απέκρυψαν πραγματικά στοιχεία»;  

Για λόγους δεοντολογίας δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου των εκπροσώπων του Δ.Σ.