Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Ναυπλίου απεργούν στις 20 Μαρτίου με αίτημα «ΟΧΙ το νερό σε ιδιώτες»

50

Η συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα απέβη άκαρπη και χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα.
Μετά από αυτή την εξέλιξη στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΟΕ ΔΕΥΑ αποφασίσθηκε ομόφωνα η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας για την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, ημερομηνία πιθανής ψήφισης του νομοσχέδιου στη Βουλή. Μοναδικό αίτημα η απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί τα νερά.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Ναυπλίου «Η Κυβέρνηση επιμένει με κάθε τρόπο στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης αδιαφορώντας προκλητικά για τα συμφέροντα των πολιτών. Αρνείται πεισματικά να αντιληφθεί ότι το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν για να τεθεί υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής, η οποία χρησιμοποιείται καθαρά ως προθάλαμος της ιδιωτικοποίησης των νερών στην χώρα μας και μέσω της οποίας επιχειρείται να ξεπεραστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ και του συντάγματος που απαγορεύουν την ιδιωτικοποίηση τους.
Κατόπιν αυτών των εξελίξεων δεν είναι δυνατόν ως εργαζόμενοι στον ευαίσθητο αυτό τομέα της ύδρευσης να μείνουμε αμέτοχοι.
Ο Σύλλογος εργαζομένων αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Δευτέρα 20/03/2023 ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου από την Βουλή, και καλούμε όλους τους φορείς και τα σωματεία, να συμμετέχουν στην συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑ Ναυπλίου με την απαίτηση, να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο.
Όχι στην ιδιωτικοποίηση των νερών μέσω της ΡΑΑΕΥ ή μέσω των ΣΔΙΤ».