Νέα έργα, από την ΔΕΥΑΑΡΜ, για βελτίωση της ποιότητας του νερού και εξοικονόμηση ενέργειας

55

Η χρεωκοπημένη το 2010 ΔΕΥΑΑΡΜ, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα που κατέστρωσε η Δημοτική Αρχή Καμπόσου, εξυγιάνθηκε. Μέσα σε λίγα χρόνια εξασφάλισε επάρκεια νερού στον Δήμο Άργους και επεξέτεινε τα δίκτυά της. Στη συνέχεια φρόντισε ώστε να κλείσουν οι προβληματικές πηγές υδροδότησης και αναβάθμισε την ποιότητα του πόσιμου νερού στα αποδεκτά από τη νομοθεσία όρια. Τέλος, προμηθεύτηκε και εγκατέστησε μηχανήματα αντίστροφης ώσμωσης εξασφαλίζοντας την βελτίωση της ποιότητας του νερού του Αναβάλου για την αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσιάζονται σε περιόδους που πέφτει η στάθμη των πηγών της Λέρνας.

Όλα αυτά έγιναν με ταυτόχρονο μηδενισμό των χρεών της, ύψους περίπου 12.000.000 ευρώ.

Σήμερα, η ΔΕΥΑΑΡΜ ανακοινώνει την αντικατάσταση προβληματικών δικτύων προκειμένου να επιτύχει εξοικονόμηση ποσοτήτων νερού και ενεργειακών δαπανών, ταυτόχρονα με επέκταση του δικτύου της. Όλα αυτά με χρηματοδότηση από Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στο Video ΕΔΩ οι υπογραφές των σχετικών συμβάσεων, οι δηλώσεις του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, και οι δεσμεύσεις των εκπροσώπων των εταιρειών που κέρδισαν τους σχετικούς διαγωνισμούς.