Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα για την συγκλονιστική συγκέντρωση του Δημ. Καμπόσου

*Υπέγραψε νέο συμβόλαιο νίκης με τους δημότες

Ήταν μια βραδιά που τα είχε όλα, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. Η παλέτα των συναισθημάτων είχε όλες τις αποχρώσεις. Ενθουσιασμό, χαρά, αγωνία, συγκινησιακή φόρτιση. Αν ήσουν απ’ τους πρώτους που άνοιγες την πόρτα της αίθουσας στο Pantazis Royal, σε έπιανε δέος. Η τεράστια αίθουσα γεμάτη καρέκλες. Μόνο! Χωρίς τραπέζια για να γεμίζει ο χώρος, όπως συνηθίζεται σε πολιτικές εκδηλώσεις.

Οι φίλοι του Καμπόσου ανησυχούσαν. «Έχει αυτοκτονικές τάσεις ο Δήμαρχος; Πώς θα γεμίσει ο χώρος»; Κανείς πολιτικός, δεν το είχε αποτολμήσει μέχρι τώρα. Δεκάδες οι σειρές των καθισμάτων.

Η αρχική ανησυχία έδωσε τη σειρά της στην ανακούφιση και τον ενθουσιασμό. Η ροή του κόσμου, ακατάπαυστη. Είχε αρχίσει από νωρίς και πύκνωνε με το πέρασμα της ώρας. Η εκδήλωση άργησε να αρχίσει περίπου τρία τέταρτα. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά, εν μέσω χιονιά.

Η εμφάνιση του Δημάρχου έγινε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, με χειροκροτήματα, εναγκαλισμούς και ευχές από τους συνεργάτες του και τον κόσμο. Ακολούθησε η ομιλία του. Μια ακόμα από αυτές που μας έχει συνηθίσει, εκτός χειρόγραφου και με ρητορική δεινότητα.

Με αναφορές στα έργα που έχει υλοποιήσει, σε αυτά που έχει σχεδιάσει και στα οράματα που πηγάζουν μέσα από την αγάπη του για τον τόπο του. Είχε έναν διαρκή διάλογο με τους πολίτες, ρωτώντας επανειλημμένα αν κουράστηκαν από τα έργα με τον κόσμο να απαντά χορωδιακά με ένα συνεχές «ΟΧΙ».

Αναφέρθηκε στα «πιστεύω» του και αναρωτήθηκε αν είναι «κακό» που αγαπάει την Ορθοδοξία, την ιστορία του τόπου του, την πατρίδα του και την οικογένειά του. Απάντησε στους επικριτές του για την τοποθέτηση του αγάλματος του Ηρακλή πίσω από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου λέγοντας πως είχε από πριν τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας. «Εξομολογήθηκε» την ανησυχία του για χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη» από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Επεσήμανε πως δεν απομάκρυνε από το συνδυασμό του στελέχη που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στους ταχείς ρυθμούς που επιβάλλει η ανάπτυξη του Δήμου, αλλά έφυγαν μόνοι τους. Παρόλα αυτά οι πόρτες παραμένουν ανοιχτές. Τόνισε πως σε όλη την πολιτική του διαδρομή δεν πρόσβαλε ποτέ κανέναν.

Ο Δημήτρης Καμπόσος ξεκαθάρισε ότι στη λογική του δε θα υπήρχε ποτέ η έννοια του «αντιπάλου» για έναν συντοπίτη του. Αυτός είναι ο Καμπόσος. Πολιτεύεται σε ένα ηθικό, αξιακό πλαίσιο και με μοναδική ασπίδα τα έργα του. Αναφέρθηκε επίσης και στην καταγωγή του τονίζοντας πως «είμαι ένας από εσάς» και κατήγγειλε τη νοοτροπία μιας ελιτίστικης κάστας που αντιμετωπίζει με σνομπισμό τους πολίτες.

Ο Δημήτρης Καμπόσος με την οικογένειά του

Η συγκινησιακή φόρτιση έφτασε στο κατακόρυφο όταν είπε πως αυτή τη μέρα είχε τα γενέθλιά της η κόρη του. Ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών αποκάλυψε το παράπονο της μικρής Γεωργίας που δεν τον βλέπει όσο συχνά θέλει λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων στο Δήμο. «Δεν θέλω τον πατέρα, αλλά τον μπαμπά μου», του είχε πει.

Εν κατακλείδι, ο Δημήτρης Καμπόσος απέδειξε για άλλη μια φορά πως έχει τη στόφα του ηγέτη και γι΄ αυτό τολμάει να προχωρά μπροστά. Ο ηγέτης αφουγκράζεται τους χτύπους της καρδιάς της κοινωνίας. Έχει ενσυναίσθηση και ανταποκρίνεται. Διαθέτει αντίληψη και αποφασιστικότητα. Αναμφισβήτητα ο Δημήτρης Καμπόσος έχει βάλει ανεξίτηλη σφραγίδα στο Δήμο Άργους-Μυκηνών. Η συγκέντρωση αυτή περνάει στην ιστορία αφού από όλους θεωρείται ως αφετηρία για την νίκη στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Γιούλα Λαπαθιώτη

(Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ)

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Φωνή της Λογικής επικράτησε!

Ο Δημήτρης Καμπόσος, ξεκαθάρισε τα πράγματα με τον εαυτό του, πήρε την απόφαση και έκανε…

% μέρες πρίν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ναύπλιον

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος (βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία) επισκέφτηκε σήμερα…

% μέρες πρίν

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Χωρίς Ναυαγοσώστες οι παραλίες του Ναυπλίου

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θίγει το ζήτημα των Ναυαγοσωστών στις…

% μέρες πρίν

Σοφία …Πίστη …Αγάπη …και Ελπίδα

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Θα μπορούσε σήμερα να είναι η επίσημη ημέρα γιορτής των…

% μέρες πρίν

Αποπομπή του Σωκ. Δωρή από τη ΔΕΥΑΝ ζητά το Εργατικό Κέντρο

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την συμπεριφορά προς τον εργαζόμενο του Προέδρου της επιχείρησης και…

% μέρες πρίν