ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΛΑΜΠΡΟΥ: «Έχουμε μια άλλη διαφορετική, Αυτοδιοικητική,  φιλοσοφία»

Αν ήθελε κάποιος να περιγράψει τον Αυτοδιοικητικό Τάσο Λάμπρου, θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει ως «Ερωτευμένο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αφοσιωμένο στην υπηρέτηση των Δημοτών της Ερμιονίδας». Με αναγκαία την προσθήκη της ανιδιοτελούς προσφοράς του.

Του ζητήσαμε να μας απαντήσει σε τέσσερις ερωτήσεις που, κατά τη γνώμη μας, θα επέτρεπαν στον αναγνώστη να δει τα πιστεύω του στο πεδίο εφαρμογής του Δήμου όπου πολιτεύεται.

Διαβάστε τι μας απάντησε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για την προσωπικότητα και την χρησιμότητα του σημαντικού αυτού Αυτοδιοικητικού στελέχους.

ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ: Ολοκληρώθηκαν τρία χρόνια της Δημοτικής Αρχής. Ποιο ήταν, κατά την γνώμη σας, το συνολικό αποτέλεσμα με θετικό και με αρνητικό πρόσημο. 

ΛΑΜΠΡΟΥ:  Αυτό που έχω επισημάνει πολλές φορές είναι ότι χάθηκε η μεγάλη δυνατότητα της παρούσης δημοτικής περιόδου, που η Διοίκηση του Δήμου Δήμαρχος και Δημοτικό συμβούλιο αναδείχθηκαν με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, να υπάρξει βαθύτατη συναίνεση και συνεργασία για να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές που είχε ανάγκη ο Δήμος μας, άρα ο Δήμος Ερμιονίδας.

Εγώ πίστευα και πιστεύω ότι απαιτείται να  υπάρχει βαθύτατη συνεργασία  σε επίπεδο Δημοτικού συμβουλίου αλλά και σε επίπεδο ενεργών πολιτών για να κινητοποιηθούμε όλοι  στην επίτευξη των περισσότερων συλλογικών στόχων.

Δυστυχώς η Δημοτική αρχή δεν τήρησε τις υποσχέσεις της, δεν άκουσε τις αρχικές μας προτάσεις, δεν τόλμησε τις μεγάλες αλλαγές που ήταν και είναι το ζητούμενο στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα απέτυχε να υλοποιήσει:

– ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξυγίανσης για την Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης αποχέτευσης  Ερμιονίδας

– να αξιολογήσει την υφιστάμενη λειτουργία και να βελτιώσει την απόδοση τους, όλων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου αλλά και Δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου μας 

– να υλοποιήσει, να συνεχίσει, να ολοκληρώσει τα σημαντικά έργα που είχαν δρομολογηθεί στον τομέα της Αποχέτευσης στις κοινότητες Κρανιδίου και Πορτοχελίου.

– μέχρι σήμερα είτε σε επίπεδο είτε Δημοτικού συμβουλίου είτε Διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ  δεν παρουσιάστηκε μια ολοκληρωμένη πρόταση  για την διαχείριση του υδάτινου πλούτου στον τόπο μας, μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αναγκαιότητα επάρκειας πόσιμου νερού στις κοινότητες του Δήμου μας.

– γιατί δεν συντάχθηκε ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο για την Ερμιονίδα μας, για τα σημαντικά έργα που απαιτούνται, έργα που θα συμπορεύονται με τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις που πραγματοποιούνται στον τόπο μας.

– να αντιδράσει στις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν συντελεστεί στις χρηματοδοτήσεις που υποσχέθηκε η κεντρική διοίκηση στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, μείναμε στις συνεχώς μεγάλες εξαγγελίες που υλοποίηση αυτών με μαθηματική ακρίβεια μεταβιβάζεται στην επόμενη Δημοτική περίοδο. Η τοπική αυτοδιοίκηση παρέμεινε και πάλι φτωχός συγγενής της ελληνικής πολιτείας, αυτό κάποια στιγμή χρειάζεται να τελειώσει και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κεντρικό επίπεδο απαιτείται να διεκδικήσουν με δυναμικό τρόπο το αυτονόητο αίτημα, της έγκαιρης και ολοκληρωμένης χρηματοδότησης των Ο.Τ.Α και της θέσπισης Αυτοτελών Πόρων σύμφωνα με τις εξαγγελίες τους.

Εμείς τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας. Στηρίξαμε την  θεσμική λειτουργία του Δήμου, τα ελάχιστα αναγκαία έργα συντήρησης των Δημοτικών υποδομών αλλά είμαστε έντονα επικριτικοί στην απουσία των μεγάλων έργων, αλλά και στη  απουσία πολιτικής βούλησης για προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές – τομές σε θεσμικό αλλά και τεχνοκρατικό επίπεδο  που χρειάζεται ο Δήμος Ερμιονίδας και ευρύτερα ο Τόπος μας.

Έχουμε μια άλλη διαφορετική, Αυτοδιοικητική,  φιλοσοφία, μια άλλη, πολιτική  πρόταση για λειτουργία του Δήμου μας και των κοινοτήτων του.

ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ: Ενώσατε δυνάμεις! Θα δημιουργήσετε μια νέα Παράταξη, ποιοι είναι οι στόχοι σας;

ΛΑΜΠΡΟΥ: Την Παρασκευή 27/01/2923 έγινε ένα σημαντικό πρώτο βήμα τόσο εγώ όσο ο Τάσος Τόκας και οι δύο επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων που είχαμε συμμετοχή στο  Αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι της Ερμιονίδας πήραμε απόφαση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να δημιουργούσαμε μια ενιαία Δημοτική παράταξη που θα έχει συμμετοχή στις Δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023. 

Η κοινή μας στάση σε πολλά θέματα τόσο στο Δημοτικό συμβούλιο όσο και στην τοπική μας κοινωνία, οι κοινές δράσεις μέσα από την επιτροπή Αντιπολίτευσης που δημιουργήσαμε, μας έδειξε ότι μέσα από μια ενιαία Δημοτική παράταξη θα μπορέσουμε να πετύχουμε περισσότερα.

Επιδιώκουμε οι Δημότες μας, να αναγνωρίσουν το έργο μας ,να αξιολογήσουν θετικά τις παρεμβάσεις μας, και να μας δώσουν την δύναμη αλλά και την εντολή εμείς και συνεργάτες μας να αναλάβουμε την Διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας τον Ιανουάριο του 2024.

Έχουμε τις Γνώσεις, έχουμε την ικανότητα, έχουμε την βούληση, έχουμε την διάθεση να προσφέρουμε σημαντικό έργο στην τοπική μας κοινωνία, το ποιο σημαντικό όμως είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με τόλμη και γενναιότητα στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος μας για να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της στασιμότητας, της αδράνειας και της έλλειψης οράματος για την Ερμιονίδα μας.

ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ: Στην διάρκεια της τετραετίας είχατε απώλειες δικών σας συμβούλων αλλά κερδίσατε νέες συνεργασίες από άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη, πως το σχολιάζετε αυτό;

ΛΑΜΠΡΟΥ:  Θέλω να σας θυμίσω ότι σε αυτήν την Δημοτική περίοδο ήμασταν σε περιβάλλον απλής αναλογικής, άρα η πολιτεία με τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες έδωσε πολλά δικαιώματα στους Δημάρχους με τις υπερεξουσίες που τους παραχώρησε, τους έδωσε την δυνατότητα να διαμορφώσουν τεχνικές πλειοψηφίες μέσω των Δημοτικών συμβούλων άλλων Δημοτικών Παρατάξεων. Άρα η μετακινήσεις ορισμένων Δημοτικών συμβούλων ήταν ένα φαινόμενο που το συναντήσαμε σε πολλούς Δήμους αποτέλεσμα των αποφάσεων της πολιτείας για να καταστρατηγηθεί η Λαϊκή βούληση.

Όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο καθένας Δημοτικός σύμβουλος έχει την ευθύνη των επιλογών του.  Με την ψήφο του, με την πολιτική στάση και συμπεριφορά θα κριθεί από τους Δημότες μας, όλοι θα κριθούμε από  τον κυρίαρχο εκλογικό σώμα, τους Δημότες του Δήμου Ερμιονίδας.

Πάντως το σημαντικότερο για εμένα ότι μείναμε πιστοί στις ιδέες μας και στις αρχές μας και σε κρίσιμα θέματα αντισταθήκαμε στις επιλογές της Διοίκησης του Δήμου και με τις δυναμικές μας παρεμβάσεις δικαιωθήκαμε δεν προχώρησαν ζημιογόνες προτάσεις της  Δημοτικής Αρχής που θα προκαλούσαν σοβαρά θέματα στην λειτουργία του Δήμου. Από την άλλη πλευρά μέσα από την πολιτική μας δράση και τις ανάλογες ενέργειες κτίσαμε νέες συμμαχίες, κερδίσαμε νέους συνεργάτες, και το πιο σημαντικό ότι έχουμε σήμερα την δύναμη να λέμε αλήθειες και να  αναγνωρίζετε από φίλους και αντιπάλους ότι στα σημεία αιχμής είχαν  δίκιο  τα στελέχη της θεσμικής αντιπολίτευσης (σχετικά με το δάνειο για το  δημοτικό φωτισμό, με την πάγια θέση μας για διαγωνισμούς και τον περιορισμό των απευθείας αναθέσεων, για την θέση μας Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, για τις προτεραιότητες στις αθλητικές υποδομές κτλ).

Έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας ότι οι ανταποκρίθηκαν στην αποστολή μας με τον διπλό θεσμικό ρόλο μας από την μια πλευρά να στηρίζουμε την λειτουργία του Δήμου και από την άλλη να ασκούμε πάντα υπεύθυνη, θεσμική και δυναμική Αντιπολίτευση.

Οι δημότες μας θα μας κρίνουν όλους.

ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ: Τελικά 4 παρατάξεις θα έχουν συμμετοχή στις επόμενες Δημοτικές εκλογές;

ΛΑΜΠΡΟΥ:  Με φάση τις ανακοινώσεις διακρίνω ότι θα έχουμε 4 Δημοτικές Παρατάξεις που θα έχουν συμμετοχή στις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, θα είναι οι παρατάξεις του κ.Γ. Γεωργοπουλου, του κ.Γ. Μαργέτα, η δικιά μας και η Λαϊκή συσπείρωση.

Αυτό που έχει σημασία να υπάρξει ένα πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου για να δοθεί η δυνατότητα στους Δημότες να ενημερωθούν για μεγάλα θέματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία.

Προσωπικά, σε ένα τελευταίο μου άρθρο, με την ευκαιρία της απογραφής του πληθυσμού σχολίασα ότι ενώ παρατηρούμε τάσεις για αύξηση του πληθυσμού στην Ερμιονίδα, αποτέλεσμα και των ιδιωτικών επενδύσεων που συντελούνται στην περιοχή μας έχουμε μείνει πίσω στις δημόσιες και δημοτικές υποδομές. Στα πλαίσια της προεκλογικής χρονιάς ήρθε η ώρα να ξεκινήσει ένας θεσμικός διάλογος κρίσιμος για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία.

Εμείς θα πάρουμε ανάλογες πρωτοβουλίες, ο τόπος μας απαιτεί ένα νέο όραμα, χρειάζεται να ξεφύγουμε από την απλή λογική της διαχείρισης και της στασιμότητας.

Τώρα θέλω να επισημάνω να σταματήσουν κάποιοι να πιστεύουν σε εκλογικούς θριάμβους για να κερδίσουν τις εκλογές με το τεχνικό στόχο του 43% της πρώτης Κυριακής, να είναι σίγουροι ότι θα υπάρχει δεύτερος γύρος άρα τους προτείνω να κατέβουν από το καλάμι τους … έχουμε μπροστά πολλές μάχες στις οποίες θα κριθούν Αυτοδιοικητικές θέσεις,  και ευρύτερα πολιτικές συμπεριφορές. 

Πάγια θέση μου το εκλογικό σύστημα της μεταπολίτευσης του αείμνηστου προέδρου Κωνσταντίνου Καραμανλή του 50% και 1 ήταν  Δημοκρατικό και δίκαιο γιατί ήθελε ο Δήμαρχος να μην είναι Παραταξιακός αλλά να εκφράζει το σύνολο των Δημοτών. Κάποιοι δεν σεβάστηκαν τις μεγάλες κατακτήσεις της Δημοκρατίας μας και προσπαθούν να κτίσουν τεχνικές πλειοψηφίες και υπηρετούν την λογική της εξουσίας λάφυρο για τους νικητές.

Εμείς είμαστε εδώ και θα δώσουμε τις μεγάλες μάχες για μια σύγχρονη δημοκρατική και αποτελεσματική Αυτοδιοίκηση.

ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ: Εντυπωσιακά πολλές οι Δημόσιες παρεμβάσεις σας. Που αποσκοπούν, ποιοί είναι οι στόχοι σας;

ΛΑΜΠΡΟΥ: : Όλοι γνωρίζουν ότι υπηρετώ για πάρα πολλά χρόνια με συνέπεια, και με αποφασιστικότητα δύο βασικούς θεσμούς της σύγχρονης κοινωνίας μας. Είμαι εκπαιδευτικός της κοινωνικής εκπαίδευσης, σε  δομές της επαγγελματικής Εκπαίδευσης- κατάρτισης, σε δομές της δια βίου μάθησης ,σε δομές της εκπαίδευσης ενηλίκων, σε δομές της Μέσης εκπαίδευσης όμως παράλληλα συμμετέχω ενεργά στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, η ιδιότητα του Δημοτικού συμβούλου είναι τίτλος τιμής πού με ακολουθεί σε αυτήν την μακρόχρονη πορεία μου σε αυτήν την διαδρομή μου. Τόσο από την πλευρά της Διοίκησης όσο και από την πλευρά της αντιπολίτευσης θεωρώ ότι ανταποκρίθηκα στα καθήκοντα μου, άσκησα  με αυταπάρνηση τον θεσμικό μου ρόλο, οι παρεμβάσεις μου ήταν στα πλαίσια των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων μου.

Πιστεύω στην μάχη των ιδεών, στην δύναμη του διαλόγου, στην διαλεκτική μέθοδο θέση, αντίθεση, σύνθεση, στην δύναμη του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις μεγάλες δυνατότητες που έχει για να αλλάξει την εικόνα ενός τόπου, για την αξία ενός τοπικού σύγχρονου κράτους με κοινωνικό πρόσημο και κοινωνική συνοχή, για τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό όραμα για τον τόπο μας με υποδομές και δημιουργία πολλαπλών νέων θέσεων εργασίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους δηλώνω ότι είμαι εδώ, πάντα στην πρώτη γραμμή για να υπηρετήσω τον τόπο μου πάντα με την βούληση, με την εντολή των Δημοτών μας.

Οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν δύναμη αποφασιστικότητα, Γνώση, ικανότητες, δεξιότητες και μέγιστη διάθεση προσφοράς.

Το ταξίδι της προσφοράς συνεχίζεται, οι παρεμβάσεις θα εντατικοποιηθούν. Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε την τοπική μας κοινωνία στο μεγάλο όραμα της αλλαγής.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Το αχρείαστο, η αχρείαστη και ο αχρείαστος!

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο, την τεκνοθεσία και το επίδομα μητρότητας…

% μέρες πρίν

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΙΚΗΣ στον εορτασμό του Αγίου Πέτρου

Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ (βουλευτής Λάρισας) Γεώργιος Ρούντας, εκπροσώπησε το κόμμα συμμετέχοντας στον εσπερινό…

% μέρες πρίν

Ακαδημία Αριστέα Άργους 6η στο Elite Neon (Διεθνές Τουρνουά)

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ELITE NEON ΣΤΗΝ…

% μέρες πρίν

Το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στο Άργος αυτό το Σαββατοκύριακο

Στο Άργος φιλοξενείτε αυτό το Σαββατοκύριακο το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball. Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση…

% μέρες πρίν

Πρωτομαγιά με το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου

Πριν καλά καλά τελειώσει η διανομή τροφίμων σε δοκιμαζόμενους οικονομικά συμπολίτες, το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου…

% μέρες πρίν

14 Δόκιμοι Αστυφύλακες στην Αργολίδα

Το πρωί της Τετάρτης 8 Μαΐου Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, Ταξίαρχος Ευάγγελος Πιπέρης, καλωσόρισε…

% μέρες πρίν