Οι 16οι Μεσογειακοί Αγώνες Χάντμπολ γυναικών ξεκινούν στις 27 Φεβρουαρίου 2023, στη Μιδέα

52

Οι 16οι Μεσογειακοί Αγώνες Χάντμπολ γυναικών θα διεξαχθούν στο κλειστό της Μιδέας από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 4 Μαρτίου 2023.
Μιλώντας για τους αγώνες αυτούς ο Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ Τάσσος Χειβιδόπουλος τους χαρακτήρισε ως μία ιδιαίτερη στιγμή για την περιοχή μας. Ξεκαθάρισε πως η απουσία της 10ης ομάδας (Μαρόκο) οφείλεται σε καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους και τόνισε πως οι συμμετέχουσες ομάδες αποτελούνται από αθλήτριες ηλικίας κάτω των 17 ετών, δηλαδή νεάνιδες και θα αγωνιστούν στο γήπεδο της Αγίας Τριάδας το οποίο πρόσφατα ανακαινίστηκε απέκτησε ευρωπαϊκές και διεθνείς προδιαγραφές προκειμένου να φιλοξενεί τέτοιους αγώνες.

«Η ΟΧΕ», δήλωσε ο Τάσσος Χειβιδόπουλος «ήταν η πρώτη Ομοσπονδία που έκανε επίσημη συνεργασία με την Ολυμπιονίκη του πόλο και Πρόεδρο των Olympians Βούλα Κοζομπόλη για το πρόγραμμα “Make place for one more woman”, πιστεύοντας πραγματικά ότι η παρουσία της γυναίκας στον αθλητισμό είναι ιδιαίτερα σημαντική, όπως είναι και στην κοινωνία μας γενικότερα».

Στους αγώνες συμμετέχουν αθλήτριες από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο, Τουρκία, Κόσσοβο και Τυνησία.