Κυβερνησιμότητα και Δημοκρατική λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων

30
Τάσος Λάμπρου

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας Τάσος Λάμπρου, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ, μιλάει στο protagonistes.tv για τα στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν την Δημοκρατική λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων. Να θυμίσουμε ότι, ο Τάσος Λάμπρου, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει διατελέσει κατ΄ επανάληψη Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και ως εκ τούτου διαθέτει τις αναγκαίες γνώσεις και εμπειρίες προκειμένου να προτείνει λειτουργικές βελτιώσεις του Οργάνου.

«Το πρωτεύον ζητούμενο είναι να παραμένει ως κυρίαρχο όργανο, ανεξαρτήτως άλλων αναγκών ή σκοπιμοτήτων, το Δημοτικό Συμβούλιο. Να μην ξαναζήσουμε οργανωμένη απογύμνωση του συλλογικού οργάνου που συνθέτει και εκφράζει την βούληση των Δημοτών» τονίζει.

Προτείνει να καθιερωθεί «Η ώρα του Δημάρχου» με σκοπό την υποβολή ερωτήσεων προς τον Δήμαρχο και την υποχρέωσή του να δίνει αιτιολογημένες απαντήσεις. «Έτσι θα αναβαθμιστεί η λειτουργία του Δ.Σ.».

Αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην λειτουργία των διαφόρων επιτροπών που συγκροτούνται με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε την αναγκαιότητα «ελέγχου της απόδοσής τους, με απολογισμό προς το σώμα».

Ολόκληρη η δήλωση Λάμπρου στον σύνδεσμο: https://protagonistes.tv/kyvernisimotita-kai-dimokratiki-leitourgia-ton-dimotikon-symvoulion/