Η Εισαγγελία Ναυπλίου ασχολείται με τον θάνατο του ποδοσφαιριστή στο γήπεδο του Δρεπάνου

162
Κωνσταντίνος Μάκαρης

Ο πρόσφατος θάνατος του ποδοσφαιριστή του Προίτου, Σάκη Σαράντη, στο Γήπεδο του Δρέπανου επικέντρωσε πανελλαδικά και αρνητικά τους προβολείς της δημοσιότητας στο Ναύπλιο.

Το τραγικό αυτό περιστατικό ανέδειξε για μία ακόμα φορά το πρόβλημα της ανυπαρξίας απινιδωτών σε πολλά γήπεδα. Συγχρόνως γίναμε μάρτυρες απόπειρας πολιτικοποίησης του ζητήματος από πλευράς της Δημοτικής Αρχής και ανταλλαγής ανοίκειων δηλώσεων με άλλους παράγοντες.

Δεδομένης της σοβαρότητος του θέματος και του υπαρκτού κινδύνου επανάληψης αναλόγου συμβάντος, ο υπ. Δήμαρχος Ναυπλίου Κωνσταντίνος Μάκαρης, υπέβαλε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου μηνυτήρια αναφορά «ζητώντας την διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών σε εκείνους, που αδιαφόρησαν για τις νόμιμες υποχρεώσεις τους και συνεχίζουν να αδιαφορούν, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης Νέα Εποχή αναφέρεται ότι «Η ΕΠΟ ανακοίνωσε, ότι δεν θα διεξαχθεί κανένας αγώνας σε γήπεδο, που δεν υπάρχει απινιδωτής ενώ ξεκαθάρισε ότι υποχρέωση για την παροχή απινιδωτή σε κάθε αγώνα έχουν οι Δήμοι, στους οποίους ανήκουν τα γήπεδα». Στην ίδια ανακοίνωση διατυπώνεται δημοσίως η άποψη «Ο Δήμος Ναυπλίου, παρ’ ότι έχει πρόσφατα προβεί σε προμήθεια 8 απινιδωτών, δεν μερίμνησε να υπάρχει απινιδωτής στο Γήπεδο Δρεπάνου, ο οποίος θα μπορούσε ενδεχομένως να σώσει την ζωή του άτυχου ποδοσφαιριστή».
Η κατάθεση Μυνητήριας αναφοράς αξιολογείται ήδη από την Εισαγγελία η οποία θα αποφασίσει για τα περεταίρω.