Προετοιμάζοντας τη Νέα Εποχή του Ναυπλίου: Συνάντηση Κώστα Μάκαρη με Στέλιο Πέτσα

133
Κώστας Μάκαρης με Στέλιο Πέτσα

Είναι χαρακτηριστικό του Κώστα Μάκαρη η σωστή αξιοποίηση του χρόνου, από τη στιγμή που θα λάβει μια απόφαση για οποιαδήποτε επιχειρηματική ή Αυτοδιοικητική δράση. Έτσι και με την διεκδίκηση της Δημαρχίας του Δήμου Ναυπλιέων. Από την μία καταρτίζει ψηφοδέλτιο με πρόσωπα ικανά και έντιμα που θα μπορούν να διοικήσουν τον Δήμο και από την άλλη «χτίζει συμμαχίες και γνωριμίες που θα φανούν χρήσιμες στην πορεία του Ναυπλίου προς τη Νέα Εποχή». Έτσι, μετά από τα ταξίδια στην Ιταλία και την Αυστρία που είχαν ως στόχο την πολιτιστική δικτύωση του Δήμου Ναυπλιέων, στράφηκε και προς τα κυβερνητικά στελέχη με στόχο την δημιουργία  θετικού κλίματος εν όψει των διεκδικήσεων που θα προβάλλει, άμεσα, η Δημοτική του Αρχή.

Για την συνάντησή του με τον υπουργό Στέλιο Πέτσα, υπεύθυνο για τον χώρο της Αυτοδιοικήσης, διαβάζουμε σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.

«Συνάντηση σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 μεταξύ του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα και του υποψηφίου Δημάρχου Ναυπλιέων, κ. Κωνσταντίνου Μάκαρη.

Στην συζήτηση τέθηκαν φλέγοντα ζητήματα, που αφορούν τον Δήμο και την τοπική κοινωνία. Συζητήθηκαν επίσης θέματα, που σχετίζονται με την ανάγκη ύπαρξης βασικών υποδομών πολιτιστικού και τουριστικού χαρακτήρα.

Ο Κώστας Μάκαρης είχε την ευκαιρία να μιλήσει στον υπουργό για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του Δήμου και την ανάδειξη της ιστορικής πόλης του Ναυπλίου. Τόνισε την χρησιμότητα του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην στήριξη των πολιτών, της κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας.
Ο Υπουργός Στέλιος Πέτσας, άκουσε με ενδιαφέρον τον Κώστα Μάκαρη και δεσμεύτηκε πως «θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε εμπεριστατωμένη πρόταση και παρέμβαση, που θα συμβάλει στην βελτίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς αυτό αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης, αλλά και στην αναβάθμιση της περιοχής μας».