Η περίπτωση Κώστα Μάκαρη και ο οδοστρωτήρας των μετριοτήτων

3660
Εικονική πραγματικότητα ή εμπάθεια;

Γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Τι έκανε ο Μάκαρης; Δώριζε –επί 10 χρόνια- το κόστος ανακαίνισης σε σχολεία του Ναυπλίου, όταν του το ζητούσε ένας σύλλογος καθηγητών ή γονέων.

Τι άλλο έκανε: Δώριζε περιπολικά όταν του το ζητούσαν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που κυκλοφορούσαν στους δρόμους του Ναυπλίου και του Άργους με σαπάκια.

Τι άλλο έκανε; Έστειλε φορτηγά με προμήθειες στους συνοριοφύλακες όταν έγινε η έφοδος για άλωση του Εύρου από τους λαθρομετανάστες και η κυβέρνηση στεκόταν ζαλισμένη.

Τι άλλο έκανε; Αγόρασε εφόδια και μηχανήματα για τα νοσοκομεία της Αργολίδας τον καιρό της Πανδημίας.

Τι άλλο έκανε; Έδωσε υποτροφίες σε νέα παιδιά για να προχωρήσουν τις σπουδές τους.

Τι άλλο έκανε;  Στήριξε απλόχερα κάθε πολιτιστικό σύλλογο που του το ζήτησε.

Τι άλλο έκανε; Έφτιαξε με δικά του χρήματα την κατεστραμμένη Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αργολίδας, κατά τα πρότυπα του Νοσοκομείου Παίδων.

Τι άλλο έκανε; Πρότεινε να φτιάξει και μια Ογκολογική κλινική στο Ναύπλιο.

Γιατί τα έκανε όλα αυτά; Γιατί είναι ντόπιος. Γιατί έχει 5 παιδιά και γιατί είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας και τα οικονομικά του το επιτρέπουν.

ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. «ΖΗΤΩ Ο ΜΑΚΑΡΗΣ»!

Μόλις όμως σκέφτηκε να διεκδικήσει τον Δήμο Ναυπλιέων και να τον οδηγήσει σε λεωφόρους εξωστρέφειας που του αξίζουν, ξαφνικά, οι ζητωκραυγές άλλαξαν. Έγιναν …«ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΚΑΡΗ»!

Τα λεφτά του τα θέλουμε για να κερδίζουμε ΕΜΕΙΣ τη δόξα από την διάθεσή τους.

Τις ιδέες του δεν τις θέλουμε γιατί θα μας βγάλουν από την κακομοιριά και θα ξαναδώσουν λάμψη στην Πρωτεύουσα των Πρωτευουσών. Δεν τις θέλουμε γιατί απαιτούν κόπο εφαρμογής. Και το χειρότερο θα φανεί η μετριότητά μας. Θα ξεγυμνωθούμε ότι είμαστε αντάξιοι του καραγκιόζη της γειτονιάς.

Και ο κόσμος; Οι άνθρωποι που προσβλέπουν στο καλύτερο; ΣΩΠΑ καημένε! Μην ανησυχείς. Και Βάλτο έχουμε και Βατράχια έχουμε και Καλάμια έχουμε. Θα στο φτιάξω εγώ το θέμα. Όσο για τον κόσμο; Ποιος τον μετράει. Λίγα παραμορφωτικά γυαλιά για να του θολώσουμε μάτια, μυαλό και ψιλοανάγκες, είναι αρκετά.

Καλά να πάθεις Μάκαρη! Όχι γιατί έκανες τις δωρεές, ούτε γιατί θέλησες να απομακρύνεις την πόλη σου από τη μετριότητα.

Καλά να πάθεις γιατί είσαι ευγενής. Τόσο ευγενής που σε θεωρούν δεδομένο θύμα τους ΚΑΙ για την επόμενη μέρα, όταν εσύ θα είσαι Δήμαρχος και αυτοί θα σου ζητάνε να ξεκοκαλίζουν το δημοτικό κορβανά όπως έκαναν (και κάνουν) με όλους τους δημάρχους.