Τζαβάρας κατά Ντογιάκου και υπέρ της νομιμότητας

88

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας κατά του Ισίδωρου Ντογιάκου, αλλά και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για την γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία απαγορεύει στην ΑΔΑΕ στην ΑΔΑΕ να αποκαλύψει ποιοι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Μιλώντας στο Attica TV το βράδυ της Τρίτης, ο Κώστας Τζαβάρας είπε πως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου «δεν έχει καμία αρμοδιότητα να γνωμοδοτεί για την ΑΔΑΕ».

«Για μένα, τόσο στον πολιτισμό όσο και στη δημοκρατία, δεν πρέπει να διχάζεται η πολιτική ανάμεσα στη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση.

Εκεί πρέπει να είμαστε ενωμένοι όλοι. Και εδώ στο θέμα που μου θίγετε, η γνώμη μου είναι ξεκάθαρη. Θεωρώ ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν έχει καμία αρμοδιότητα να γνωμοδοτεί για τέτοιου είδους ζητήματα που με βάση το Σύνταγμα ανάγονται αποκλειστικά στη δικαιοδοσία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μόνο εκεί ελέγχονται οι αποφάσεις των ανεξαρτήτων αρχών» 

Ο βουλευτής της ΝΔ συνέχισε τονίζοντας ότι «η συγκεκριμένη γνωμοδότηση, όπως σωστά ειπώθηκε και από καθηγητές, δεν έχει δικαιοδοτικό χαρακτήρα και γι’ αυτό δεν δεσμεύει».

 Διαβάστε περισσότερα και δείτε video εδω