Μάκαρης και Ορφανός αναπτύσσουν διαύλους επικοινωνίας. Με στρατηγική Δεύτερου Γύρου οι κορυφαίοι διεκδικητές

1311
Μάκαρης και Ορφανός συζητούν για τις εκλογές περιστοιχιζόμενοι από συνεργάτες τους

γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Ένα χρόνο νωρίτερα, στις αρχές του 2022, όποιος θα τολμούσε να πει ότι ο Δημήτρης Κωστούρος ίσως και να μην ήταν πάλι Δήμαρχος την επόμενη 5ετία, θα αντιμετωπιζόταν ως γραφικός.

Σήμερα, αρχές του 2023, όποιος τολμάει να ισχυριστεί πως ο Δημήτρης Κωστούρος και οι συνεργάτες θα επανεκλεγούν και θα διοικήσουν εκ νέου τον Δήμο αντιμετωπίζονται από τους Ναυπλιώτες -ολοένα και περισσότερο- ως εξωγήινοι.

Η έπαρση και το αίσθημα της ατιμωρησίας οδήγησαν τον απερχόμενο Δήμαρχο σε μία σειρά από κλασσικά λάθη που επέφεραν την μεγάλη ανατροπή.

Η σταδιακή απώλεια βασικών του συμμάχων και η αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, επέτρεψαν και συνέβαλαν στη διαμόρφωση ενός κλίματος απολύτως τοξικού για το πρόσωπό του, το οποίο συμπυκνώνεται σε μία φράση «Φτάνει πια. Ως εδώ. Χρειαζόμαστε Διαφάνεια, Ισονομία και Σχεδιασμό που να είναι υπέρ του Ναυπλίου και των Ναυπλιωτών».

Ο Δημήτρης Κωστούρος με ελλειμματική επικοινωνία έργου, προθέσεων και στελεχών, βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με ένα Τσουνάμι δυσμενών εξελίξεων.

Τέσσερις συνδυασμοί έχουν ήδη αναγγείλει την πρόθεσή τους να τον απομακρύνουν από την καρέκλα που, οριακά (32 ψήφοι) κάθισε την τελευταία φορά.

Μάκαρης, Ορφανός, Παπαδημόπουλος και Γκόνης, συγκροτούν ψηφοδέλτια και διεκδικούν την τιμή να οδηγήσουν το Δήμο Ναυπλιέων στην Νέα Εποχή που του αξίζει.

Το σημαντικό στην εξέλιξη είναι ότι και οι τέσσερις Ηγέτες των νέων Δημοτικών Παρατάξεων διατηρούν μεταξύ τους μια πολύ καλή προσωπική πολιτική σχέση ενώ, ήδη, υπάρχουν υποψήφιοι σύμβουλοι (και της παράταξης Κωστούρου) που δηλώνουν ότι «αν δεν εκλεγεί η παράταξή μου, την δεύτερη Κυριακή θα ψηφίσω όποιονδήποτε πλην του Δημήτρη Κωστούρου».

Η πρόσφατη δημόσια επικοινωνία Μάκαρη με Ορφανό προκάλεσε την μήνιν του απερχόμενου Δημάρχου και (ίσως συμπτωματικά) αμέσως μετά είδε το φως της δημοσιότητας δημοσίευμα που είχε ως εμφανή στόχο το λέκιασμα των υπολήψεών τους.

Η επικοινωνία των τεσσάρων διεκδικητών, οδηγεί στην Ενότητα της Κοινωνίας και στην Απομόνωση των συστημικών στοιχείων της δημοτικής εξουσίας.

Το 2023, έτος Δημοτικών εκλογών, όπως όλα δείχνουν επιφυλάσσει την Ενότητα, την Κάθαρση και την Αναγέννηση. Η Νέα Εποχή για το Δήμο Ναυπλιέων γεννιέται!

Σχετικό άρθρο: ΕΔΩ