Νίκος Κοροβέσης: Το «ισχυρό χαρτί» του Φαρμάκη

47

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα 10 σχεδόν μήνες πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ωστόσο ο αυτοδιοικητικός χάρτης των υποψηφιοτήτων έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνετε σιγά- σιγά και να ασχολούνται με τις προεκλογικές «ζυμώσεις» όχι μόνο οι τοπικές εφημερίδες για την  περιφέρειά τους αλλά και τα αθηναϊκά έντυπα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γνωστή εφημερίδα πανελλήνιας εμβέλειας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που στο Σαββατιάτικο φύλλο της, στην στήλη e-ota «Τα νέα της Αυτοδιοίκησης», αναφέρεται και προβάλλει την υποψηφιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκου Κοροβέση στο ψηφοδέλτιο του Νεκτάριου Φαρμάκη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα η στήλη χαρακτηρίζει τον Νίκο Κοροβέση ως το «ισχυρό χαρτί» του Νεκτάριου Φαρμάκη – αυτός είναι και ο τίτλος του παραπολιτικού σχολίου- στο οποίο εστιάζει και προβάλλει κυρίως την επιτυχημένη του πορεία στα πολιτιστικά πράγματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέροντας χαρακτηριστικά:

 «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, περιφερειακές και δημοτικές, μπορεί να έχουν δρόμο ακόμα, ωστόσο οι προεκλογικές ζυμώσεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων όπου έχουν «κλείσει» οι υποψήφιοι  βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και το κλίμα σιγά- σιγά θερμαίνεται. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπου ο νυν Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης θα είναι ξανά υποψήφιος και μάλιστα αυτή τη στιγμή «παίζει» δυνατά ως φαβορί, στήνει ήδη τα δικό του ψηφοδέλτιο. Ο πρώτος που υπέγραψε με τον Νεκτάριο Φαρμάκη, είναι ο Ηλείος  νυν Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης που αποτελεί και το δυνατό του «χαρτί», καθώς είχε ως τώρα μια πολύ επιτυχημένη πορεία και είναι πολύ δημοφιλής στην Ηλεία αλλά και σε όλη την Περιφέρεια. Ο Ν. Κοροβέσης «απογείωσε» τον τομέα του Πολιτισμού, που τον πήρε από το μηδέν και το καλοκαίρι του 2022, διοργάνωσε ένα πλούσιο πρόγραμμα με πάνω από 150 κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις και αφιερώματα σε κάθε πόλη και χωριό όχι μόνο της Ηλείας αλλά όλης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στηρίζοντας παράλληλα τα ήθη και έθιμα της περιοχής καθώς και την τοπική επιχειρηματικότητα και τοπική οικονομία. 

Από το δε κατάστημα εστίασης που έχει στον Κακόβατο στην περιοχή της Ζαχάρως, τις  περιβόητες «Μουριές» και ποιος δεν έχει περάσει, από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έως κορυφαίους υπουργούς και πολιτικούς της κεντρικής πολιτικής σκηνής.»