Δήλωση Μάκαρη για το θάνατο του ποδοσφαιριστή Θ.Σ. στο γήπεδο Δρεπάνου (Ναύπλιο)

141

Το akromolio.gr με σεβασμό στη μνήμη του αδικοχαμένου Ναυπλιώτη ποδοσφαιριστή, δεν δημοσίευσε χθες και προχθες καμία αναφορά στις επικρίσεις που ακούσθηκαν, για την μη ύπαρξη απινιδωτή στο γήπεδο του Δρεπάνου, η ύπαρξη του οποίου θα είχε σώσει τη ζωή του άτυχου συντοπίτη μας.

Η έκδοση ανακοινώσεως από την ΕΠΟ, η ειδησεογραφική κάλυψη από τα κανάλια εθνικής εμβελείας και η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Ναυπλίου με την απάντηση που αυτή επέφερε από την ΕΠΣΑ, μας επέβαλε να απευθυνθούμε στις Δημοτικές παρατάξεις που διεκδικούν τον δήμο προκειμένου να καταγραφεί η υποχρέωσή τους ως αιρετών για το μέλλον.

Διαβάστε την απάντηση που μας έδωσε ο Κωνσταντίνος Μάκαρης:

«Ο τραγικός θάνατος του συμπολίτη μας, ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή της ομάδας Προίτου Νέας Τίρυνθας, μέσα στο χώρο του γηπέδου του Δρεπάνου, κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, πέραν της θλίψης, που προκαλεί στους οικείους του αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία, στην οποία ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, αναδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο για μία ακόμα φορά τις σοβαρές παραλείψεις του Δήμου και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού- Περιβάλλοντος- Τουρισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΠΑΤ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΠΑ ΑΕ/ 408113/21902/2725/603

/2017 (ΦΕΚ 3568/Β/10-10-2017), όλοι οι Δήμοι υποχρεούνται να διαθέτουν φορητό απινιδωτή κατά την διάρκεια των αγώνων και  αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την νόμιμη λειτουργία της αθλητικής εγκατάστασης. Μετά τον θάνατο ποδοσφαιριστή στην Καρδίτσα, η ΕΠΟ με επιστολή της προς την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος, έχει επισημάνει, την ανάγκη ύπαρξης απινιδωτών στα γήπεδα και έχει ζητήσει να ενημερωθούν όλοι οι Δήμοι και τα Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα για την υποχρέωση τους αυτή.

Δυστυχώς, στο Γήπεδο Δρεπάνου φορητός απινιδωτής δεν υπήρχε κατά την διάρκεια του αγώνα του Προίτου Νέας Τίρυνθας με τον Εθνικό Τολό, για τον 2ο Όμιλο της Α2 κατηγορίας της ΠΕΣ Αργολίδας με αποτέλεσμα ο συμπολίτης μας, να εκπνεύσει λίγη ώρα μετά την μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Εύλογα, συνεπώς, γεννώνται τα ερωτήματα:

1) Που βρίσκονται οι 8 φορητοί απινιδωτές, τους οποίους ο Δήμος Ναυπλιέων προμηθεύτηκε με την υπ’ αρ. 1222/14-7-2020 απόφαση απευθείας ανάθεσης, που υπογράφεται από τον Δήμαρχο Ναυπλίου κύριο Κωστούρο;

2) Γιατί ενώ οι εν λόγω απινιδωτές αγοράστηκαν, όπως περιγράφεται στην υπ’ αρ. 8/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να τοποθετηθούν σε αθλητικά κέντρα, δεν υπήρχε απινιδωτής στο Γήπεδο Δρεπάνου στην διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα ο άτυχος ποδοσφαιριστής να χάσει τόσο άδικα την ζωή του; 

3) Πως συνεχίζει και λειτουργεί το Γήπεδο Δρεπάνου, όταν ο Δήμος και ο ΔΟΠΠΑΠ επιδεικνύουν τέτοια αδιαφορία για τις νομικές αλλά και ηθικές τους υποχρεώσεις;

Η ανικανότητα αλλά και η αδιαφορία της δημοτικής αρχής είναι πέρα από προφανής. Εμείς από την άλλη πλευρά είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την ζωή αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών του Ναυπλίου απέναντι σε όλους αυτούς, που θεωρούν, ότι το να κατέχουν δημοτικά αξιώματα είναι προνόμιο και όχι ευθύνη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του αγαπημένου μας συμπολίτη και δηλώνουμε δημόσια, ότι θα κάνουμε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου, οι υπαίτιοι αυτής της τραγικής εξέλιξης να λογοδοτήσουν όχι μόνο ενώπιον του λαού του Ναυπλίου αλλά και ενώπιον της Δικαιοσύνης».