Το «αγρίμι» της Ελληνικής Πάλης

89

Ο Θεσμός

Τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» αποτελούν μια πρωτοβουλία του δημοσιογραφικού οργανισμού της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ η οποία ξεκίνησε το 2014. Ήταν η πρώτη χρονιά που ζητήσαμε από τους συμπολίτες μας να προτείνουν πρόσωπα που τη χρονιά που πέρασε έκαναν ένα επίτευγμα το οποίο δίνει το καλό παράδειγμα σε όλους μας. Με τα χρόνια, η συγκεκριμένη δράση δημιούργησε ένα ιδιαίτερο πεδίο επικοινωνίας της κοινωνίας, καθώς δόθηκε η ευκαιρία δημοσιοποίησης του έργου συμπολιτών μας στο ευρύ κοινό και πλέον τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» αποτελούν έναν σημαντικό θεσμό που αφορά όλη τη Δυτική Ελλάδα.. Ο θεσμός κορυφώνεται σε μια επιβλητική εκδήλωση που πραγματοποιείται στις αρχές του χρόνου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αρίων Κολιτσόπουλος-Το αγρίμι της πάλης

Ο Αρίων Κολιτσόπουλος αποτελεί το νέο μεγάλο ταλέντο στην ελληνική πάλη! Ο 16χρονος Ηλείος πρωταθλητής ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία U17 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, γράφοντας ταυτόχρονα ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε αντίστοιχη διοργάνωση U17 της ελληνορωμαϊκής πάλης.

Μάλιστα, από τη στιγμή που ο Αρίων ανέβηκε στην παλαίστρα, κατανικούσε τον έναν αντίπαλο μετά τον άλλον, ξεδιπλώνοντας όχι μόνο τις μαχητικές του ικανότητες, αλλά κι εκείνες σε επίπεδο τακτικής.

Το «αγρίμι» από τον Πύργο, που καθοδηγείτο προπονητικά από τον πατέρα του Αλέξη Κολιτσόπουλο, ήταν σαρωτικό και στον τελικό της διοργάνωσης, εκεί όπου επικράτησε με πανηγυρικό τρόπο επί του Σέιμουρ Γκασίμοφ από το Αζερμπαϊτζάν, καταφέρνοντας έτσι να ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάτι μας λέει ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας…

 

 

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ : ΕΔΩ