Πολιτιστικός Σύλλογος Επιταλίου «Επί της Αλός»- Οι άξιοι κληρονόμοι

433

Ο Θεσμός

Τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» αποτελούν μια πρωτοβουλία του δημοσιογραφικού οργανισμού της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ η οποία ξεκίνησε το 2014. Ήταν η πρώτη χρονιά που ζητήσαμε από τους συμπολίτες μας να προτείνουν πρόσωπα που τη χρονιά που πέρασε έκαναν ένα επίτευγμα το οποίο δίνει το καλό παράδειγμα σε όλους μας. Με τα χρόνια, η συγκεκριμένη δράση δημιούργησε ένα ιδιαίτερο πεδίο επικοινωνίας της κοινωνίας, καθώς δόθηκε η ευκαιρία δημοσιοποίησης του έργου συμπολιτών μας στο ευρύ κοινό και πλέον τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» αποτελούν έναν σημαντικό θεσμό που αφορά όλη τη Δυτική Ελλάδα.. Ο θεσμός κορυφώνεται σε μια επιβλητική εκδήλωση που πραγματοποιείται στις αρχές του χρόνου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πολιτιστικός Σύλλογος Επιταλίου «Επί της Αλός»- Οι άξιοι κληρονόμοι

Αρκεί μια σπίθα για να αλλάξει τον κόσμο! Αυτήν ακριβώς τη σπίθα άναψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επιταλίου «Επί της Αλός». Πρόκειται για μια ομάδα φωτεινών μυαλών, η οποία δεν αρκέστηκε σε χορούς και πανηγύρια και τη διοργάνωση εκδρομών. Τα μέλη του Συλλόγου κατάφεραν να κάνουν πράξη την ιδέα τους να ψηφιοποιήσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα και κληρονομιά.

Η ιδέα τους μάλιστα ήταν τόσο συγκροτημένη και ολοκληρωμένη που επιχορηγήθηκαν και από το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να την κάνουν πράξη. Η ψηφιοποίηση έγινε μέσα στο 2022 και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Ιστορία, πολιτισμός και πάμπολλες αναμνήσεις συνθέτουν το όλο εγχείρημα.

Παράλληλα διοργανώνουν δράσεις υψηλού πολιτιστικού περιεχομένου με εκθέσεις ζωγραφικής και μουσικές βραδιές στον πολυχώρο πολιτισμού που δημιούργησαν στην έδρα τους. Πεποίθησή τους είναι ότι οι δράσεις υψηλού πολιτιστικού περιεχομένου δεν είναι προνόμιο των μεγάλων αστικών κέντρων.

Στη φωτογραφία απεικονίζονται από αριστερά προς τα δεξιά:
– στην πάνω σειρά: Γιάννα Τζάννε, Ρόη Βελισσάρη, Ράνια Τζαβάρα, Βασιλική Μανιάτη και Ελένη Μπίστολα.
– στην κάτω σειρά: Εύη Τζάννε, Κική Ξύδη, Μαρία Κόττα. 

Ψηφίζουμε : ΕΔΩ