Ο Κώστας Μάκαρης αποκάλυψε σειρά από ατασθαλίες που προκάλεσαν την επιβάρυνση των Δημοτικών Τελών κατά 45%

253

Σίγουρα, όταν ο Δημήτρης Κωστούρος έδινε την εντολή (έγκριση) για την τρομακτική αύξηση των Δημοτικών Τελών (κατά το ΕΚΝ 45% για το 2023, η οποία ήρθε να προστεθεί στο προηγούμενο 40% του 2022) δεν υπολόγιζε ότι θα προκαλούσε τόσες πολλές και τόσο έντονες αντιδράσεις. Η ματαιοδοξία του κυριάρχησε και πίστεψε ότι, λόγω της μέχρι πρότινος ανέφελης θητείας του δεν θα υπήρχαν επιπτώσεις. Έκανε λάθος όμως. Η απόφασή του αυτή ήταν το μοιραίο λάθος που ίσως καθορίζει το πολιτικό του Βατερλώ.

Η επιβολή μιας τόσο τρομακτικά μεγάλης αύξησης που επιβλήθηκε με λογική Σημίτη (λογιστής με μπλοκάκι) παρέβλεψε ότι η Κοινωνία βρισκόταν στο όριο και ότι αυτή η εξοργιστική αύξηση αποτελούσε τη σταγόνα που θα ξεχείλιζε το ποτήρι. Ο αρμόδιος οικονομικός αντιδήμαρχος δεν τόλμησε να του υποδείξει εγκαίρως την ανάγκη αλλαγής αντίληψης, ίσως γιατί ο Δημήτρης Κωστούρος είναι προσωπικά αρμόδιος για τον τομέα καθαριότητας του δήμου. Έτσι, αντί για περικοπή της σπατάλης και τα ρουσφέτια προς ημέτερους, συνεχίσθηκε η διόγκωση του κόστους των υπηρεσιών και των προμηθειών για τον Τομέα καθαριότητας με τη σκέψη ότι «Θα τα πληρώσει, υπό μορφή Δημοτικών Τελών, το σύνηθες υποζύγιο, ο Δημότης του Ναυπλίου».

Προσωπικά ο Δημήτρης Κωστούρος βαρύνεται διότι επέτρεψε, τα τελευταία χρόνια, να  γίνονται ρουσφετολογικά οικονομικά παιχνίδια στον τομέα της καθαριότητας, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την υπέρμετρη επιβάρυνση του κόστους των παρεχομένων υπηρεσιών. Μια επιβάρυνση που αποκαλύφθηκε με στοιχεία από τον υπ. Δήμαρχο Κώστα Μάκαρη, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου, μοιραίου Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι επίμονες προσπάθειες του Προέδρου Σταύρου Αυγουστόπουλου να παρεμποδίσει τις αποκαλύψεις, δεν ευοδώθηκαν. Με επιμονή και ευπρέπεια ο Κώστας Μάκαρης προχώρησε σε αποκαλύψεις για διασπάθιση του δημοτικού χρήματος και χρηματοδότηση ιδιωτών που κόστισαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά, και παρά την παρουσία δεκάδων Δημοτών στην αίθουσα συνεδρίασης αλλά και εκατοντάδων άλλων που είχαν κατακλύσει τον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο, η συντεταγμένη ομάδα των Συμβούλων του Δημ. Κωστούρου υπερψήφισε την εξωπραγματική αύξηση του 45%.

Οι Σύμβουλοι του Δημήτρη Κωστούρου δεν κάμφθηκαν ούτε από την αποκάλυψη του Κώστα Μάκαρη για τη διενέργεια έρευνας από την Αρχή Διαφάνειας για τον τρόπο διάθεσης των υπέρμετρων κονδυλίων στον Τομέα καθαριότητας. Προκάλεσαν έτσι την ενδεχόμενη έρευνα για συνυπευθυνότητα σε ότι ήθελε προκύψει.

Οι παρέμβαση Μάκαρη αποτυπώθηκε στο Video που μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο:

https://protagonistes.tv/o-kostas-makaris-xegymnose-ton-dim-kostouro-atasthalies-epivarynoun-ta-dimotika-teli/