Οι Αχαιοί διεκδικούν και παίρνουν…Στην Ηλεία 3 πουλάκια κάθονται…

54

Από το https://ilia.news

Η κινητοποίηση των Αχαιών έφερε αποτέλεσμα – Οι κινητοποιήσεις των Ηλείων που είναι;

Αφαίρεση κώνων, νέοι κόμβοι και αλλαγή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων πρόκειται να εφαρμοστούν σύντομα στην Πατρών – Πύργου στα όρια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν πρόσφατα από κατοίκους της περιοχής.

Οι αυστηρές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επιβλήθηκαν για μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό ακόμα και στην επικοινωνία μέσα σε οικισμούς, με αποτέλεσμα η υπάρξουν αντιδράσεις, ενώ ο δήμος κατέθεσε προτάσεις προς το υπουργείο Υποδομών που όπως φαίνεται έγιναν δεκτές.

Οι αλλαγές παρουσιάστηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον εργοταξιάρχη του έργου Γ. Αγγελόπουλο ενώ ακολούθησε συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων.

 Οι αλλαγές που επέρχονται είναι οι εξής:

  • Αφαιρούνται οι διπλοί κώνοι στο ύψος του Γομοστού όπου και θα τοποθετηθεί μια σειρά από κώνους.
  • Στη διασταύρωση της εθνικής οδού με τα Νιφορέικα δημιουργείται κόμβος ώστε να είναι δυνατή η έξοδος οχημάτων στην κατεύθυνση Πύργος-Νιφορέικα.
  • Δημιουργείται κόμβος στο ύψος του Γομοστού.
  • Δημιουργείται κόμβος στο ύψος των Μποντεΐκων, Λάππα και Βουπρασίου όπου επίσης αφαιρείται η διπλή σειρά κώνων και μπαίνει μονή σειρά.
  • Κατασκευάζονται ασφαλείς θέσεις στάθμευσης των λεωφορείων σε Γομοστό, Καραίικα, Ράχη, Σαγαίικα, Λάππα, Βουπράσιο και Μποντέικα, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.
  • Τοποθετούνται φωτεινοί σηματοδότες, στηθαία και επιπλέον φωτισμός.
  • Τέλος, σε επόμενη φάση θα εξεταστεί και η δυνατότητα κατασκευής κόμβου στα Γερουσέικα.

Στην Ηλεία… όλα έγιναν καλά!

Οικισμοί κόπηκαν στη μέση και στην Ηλεία, τα προβλήματα τεράστια αλλά… οι αντιδράσεις των αιρετών της Ηλείας που είναι;

Προφανώς στην Ηλεία μας ενδιέφερε μόνο να πάρουμε το τρίμμα από την Εθνική Οδό για να το ρίξουμε στους δρόμους και στις εμπατές των «φίλων» εξασφαλίζοντας από τώρα τα ψηφαλάκια για τις εκλογές που έρχονται!

Ακόμα απορούμε για τη θέση της Ηλείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας;