Επίσκεψη των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα στο Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

28

Η φήμη του Συσσιτίου της Ευαγγελίστριας, ξεπέρασε τα όρια του Ναυπλίου αλλά και της Αργολίδας. Μέσα Ενημέρωσης, Εκπαιδευτικοί και Κοινωνικοί Λειτουργοί το χαρακτηρίζουν ως Παράδειγμα προς Μίμηση.

Πρόσφατα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, συζήτησε με τον εμπνευστή της προσπάθειας Παπά Λευτέρη Μίχο, εκφράζοντας την υποστήριξή του στην προσπάθεια των Εθελοντών που εδώ και 12 χρόνια φροντίζουν να μη λείπει το καθημερινό φαγητό από 250 συμπολίτες μας.

Το πρωί της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου μαθητές και μαθήτριες από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, επισκέφθηκαν μετά από συνεννόηση το Συσσίτιο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης.

Παρακολούθησαν από κοντά τη διαδικασία παρασκευής του φαγητού και συνέβαλαν στην τακτοποίηση των μερίδων που θα παραδίδονταν στους δικαιούχους, με φροντίδα των ανθρώπων του «Βοήθεια στο Σπίτι» και συζήτησαν με τις κυρίες που ακούραστα προσφέρουν το έργο τους, επί πολλά χρόνια.

«Η επίσκεψη των παιδιών, με την ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών τους, ήταν ένα μάθημα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και προσφοράς» δηλώνει ο ιερέας της Ευαγγελίστριας. «Καλωσορίσαμε τα παιδιά, εκφράζοντας την ειλικρινή μας χαρά για την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας και τα επαινέσαμε, διότι προχώρησαν σε μια πράξη αγάπης και συμπαράστασης προς το συνάνθρωπο. 

Τους ευχηθήκαμε καλά Χριστούγεννα και να έχουν στη ζωή τους πρόοδο πνευματική».

Οι μαθητές, αφού πρώτα θαύμασαν την μαγευτική θέα του Ναυπλίου από τον εξώστη της Ευαγγελίστριας, πέρασαν στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος συνομίλησε μαζί τους και τους δώρισε το βιβλίο του με τίτλο «Ο Θεός είναι ….άπαιχτος».

Βίντεο και Φωτογραφίες στον σύνδεσμο: https://protagonistes.tv/episkepsi-ton-ekpaideftirion-geitona-sto-syssitio-tis-evangelistrias-nafpliou/