Εξελίξεις για το τρένο, τα απορρίμματα και τις αντικειμενικές αξίες μετά τη συνάντηση Νίκα με Γεραπετρίτη

65
Νίκας με Γεραπετρίτη

Η συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη που έγινε την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2022 (εν όψει και της καθόδου του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στην Τρίπολη) οριοθέτησε την αρχή του τέλους των κυβερνητικών εκκρεμοτήτων για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφορούν όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Στην συνάντηση, που έγινε στο Μαξίμου, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και τα θέματα:

* Επαναλειτουργία του τρένου,

* Λειτουργία του ΣΔΙΤ απορριμμάτων και

* Αύξηση των αντικειμενικών αξιών στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας, στον Δήμο Καλαμάτας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα θέματα αυτά:

  1. ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΡΕΝΟΥ

Ο Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα στην γραμμή των αρχαιολογικών χώρων Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, επισημαίνοντας την έκφραση της θετικής γνώμης που διατυπώθηκε από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου στην Αρεόπολη.

Αναμένονται να υπάρχουν πολύ σύντομα εξελίξεις για το θέμα.

  1. ΣΔΙΤ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ο Παναγιώτης Νίκας ενημέρωσε τον υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη σχετικά με την εξέλιξη της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εν λόγω ΣΔΙΤ.

Η αρμοδιότητα για την επίλυση των προβλημάτων αναφέρεται σε τουλάχιστον τρία υπουργεία, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης.

  1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επισήμανε στον υπουργό Επικρατείας την αναστάτωση που έχει προκληθεί μετά την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών αξιών -αναφερόμενος χαρακτηριστικά στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας, στον Δήμο Καλαμάτας, όπου η τιμή ζώνης “εκτινάχτηκε” από τα 900 στα 1.700 ευρώ.

Στη σχετική συζήτηση, ειδικότερα, ο Παν. Νίκας χαρακτήρισε “παράλογο” αυτό συνέβη με τον προσδιορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών στη συγκεκριμένη περιοχή και κάλεσε τον υπουργό να εξεταστεί το συγκεκριμένο ζήτημα σε βάθος ώστε “να ληφθούν αποφάσεις στο πλαίσιο της δικαιοσύνης”. Για το θέμα αυτό όπως είναι γνωστό ασχολήθηκε προσωπικά και ο Πρωθυπουργός.