Το τέλος της κυριαρχίας του Δημήτρη Κωστούρου στη Μιδέα

670
Παπαδημόπουλος Δημήτρης

Αν υπήρχαν ακόμη κάποιοι που πίστευαν ότι ο Δημήτρης Κωστούρος θα εκλεγεί δήμαρχος Ναυπλίου από την πρώτη Κυριακή, μετά την χθεσινή εμφάνιση των υποστηρικτών του Δημήτρη Παπαδημόπουλου, θα πρέπει να αναθεωρήσουν απόψεις. Το κάστρο της Μιδέας έπεσε (και αυτό). Βασικές οικογένειες που καθιστούσαν κυρίαρχο το ψηφοδέλτιο του Κωστούρου άλλαξαν προσανατολισμό.

Η απόφαση συγκεκριμένου στελεχικού χώρου για αυτόνομη και συσπειρωτική εκλογική εμφάνιση, αλλά και η τάση του αντίστοιχου κοινωνικού χώρου, που χαρακτηρίζονται από ιδεολογικές προσεγγίσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ανατρέπει την σύνθεση της εκλογικής βάσης του σημερινού Δημάρχου Ναυπλίου.

Και όλα αυτά χωρίς να αναφερθούμε στην παρουσία του Κώστα Μάκαρη, ο οποίος είναι ιδιαιτέρως ισχυρός στην περιοχή αυτή καθώς και του Δημήτρη Ορφανού που δουλεύει υπογείως αλλά αποτελεσματικά.

Η συρρίκνωση της εκλογικής βάσης του Δημ. Κωστούρου γίνεται βήμα βήμα και από δεξιά και από αριστερά. Η Μαρία Ράλλη που αποτελούσε το βαρύ χαρτί της “επόμενης μέρας”, παρά το πλήθος των εξυπηρετήσεων που έχει κάνει και την εν γένει υπερ-δραστηριότητα που έχει επιδείξει, δεν  επαρκεί για να ανακόψει την κατάρρευση.

Ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος αποδεικνύεται καλύτερος στρατηγός από όσο είχε αποτιμηθεί και η προσεχής δημοσιοποίηση των πρώτων υποψηφίων του είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει την ταφόπλακα των ελπίδων, των ανθρώπων που συναποτελούν το σύστημα που διοικεί τον δήμο 11 χρόνια τώρα.

Υ.Γ. Για όσους το αγνοούν καταγράφουμε πως, η προσωπική σχέση Μάκαρη, Παπαδημόπουλου και Ορφανού, είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Κατ’ αντίθεση με την σχέση τους με τον Δημήτρη Κωστούρο που απέχει πολύ από το να θεωρείται καλή.

Νικηφόρος Λυκίδης