Ο Κώστας Μάκαρης έθεσε στον Περιφερειάρχη το θέμα των προβλημάτων από την λειτουργία των Πυρηνελαιουργείων

103
Κώστας Μάκαρης με Παναγιώτη Νίκα

Ο υπ. Δήμαρχος Ναυπλίου, Κώστας Μάκαρης, αξιοποίησε την ευκαιρία της συνάντησης που είχε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στον χώρο του περιπτέρου του, στην Έκθεση “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ 2022”, για να θέσει το μεγάλο ζήτημα του περιβαλλοντικού και αναπνευστικού προβλήματος που προκαλείται από την δραστηριότητα των Πυρηνελαιουργείων.

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ανταποκρίθηκε στην παρέμβαση Μάκαρη και με δημόσια δήλωσή του, αφού πρώτα αναφέρθηκε σε δέσμη μέτρων που έχουν παρθεί στην Καλαμάτα για την αντιμετώπιση ανάλογου προβλήματος, δεσμεύτηκε να δώσει εντολή επανεξέτασης του θέματος και για το Ναύπλιο.

Το Περιβάλλον και η Υγεία των Δημοτών έχουν προτεραιότητα στο πρόγραμμα του υπ. Δημάρχου Κώστα Μάκαρη και δεν είναι λίγες οι παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα.

Κώστας Μάκαρης με Περικλή Μαντά

Ο Κώστας Μάκαρης δεν αρκέσθηκε στην θετική ανταπόκριση του Παναγιώτη Νίκα αλλά έθεσε το θέμα και σε άλλους “επώνυμους” με τους οποίους συναντήθηκε. Μεταξύ αυτών και με τον βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, ο οποίος επίσης δεσμεύτηκε προς την κατεύθυνση υποστήριξης για λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Να σημειώσουμε ότι, τόσο ο Κώστας Μάκαρης όσο και ο Παναγιώτης Νίκας, τάχθηκαν υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας αλλά «Να μην κατεβάζουν τα φίλτρα για να αυξάνουν την κερδοφορία τους εις βάρος της υγείας των πολιτών» όπως είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Στο ερώτημα «γιατί εδώ και τόσα χρόνια, δεν βρίσκεται λύση
αυτού το σοβαρού και μείζονος σημασίας θέματος»
που θέτουν οι κάτοικοι της Αργοναυπλίας, η απάντηση παραμένει ζητούμενο.

Όπως, όμως τόνισε σε δήλωσή του ο Κωνσταντίνος Μάκαρης: «Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πλήξουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα όμως δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η ανεξέλεγκτη και κακή εικόνα για το Ναύπλιο. Με τον ερχομό της Νέας  Εποχής, θα αλλάξει όλη η νοοτροπία για τα θέματα που αφορούν τα περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων μας. Τα περιβαλλοντικά θέματα θα είναι από τα πρώτα στην ατζέντα μας. Οι Πολίτες να μην διστάζουν να καταγγέλλουν τέτοιου είδους φαινόμενα που καταστρέφουν την ποιότητα ζωής στο αγαπημένο μας Ναύπλιο».

Σχετικό VIDEO στον σύνδεσμο https://youtu.be/8JwtgSuUoVM